Malatya'da Çöken Binada Tadilat Davası

Malatya'da Çöken Binada Tadilat Davası
Malatya'da çöken binada çökme öncesi tadilat yaptıran işletmeciye dava devam ediyor. Mahkeme, karar için bilirkişi raporunu bekliyor; 13 kişi yaralı olarak kurtuldu.

2021 yılında tadilat sırasında çöken iki katlı iş yerlerinin bulunduğu binanın yıkılmasıyla ilgili işletmeci hakkında açılan davaya, Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, bir önceki duruşmada talep edilen bilirkişi raporu için ek süre istenirken henüz bir karar almamıştı. Bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasının ardından kararın verilmesi bekleniyor.

Şüpheliye 9 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Hikmet D'nin işlettiği tavukçunun yanındaki ekmek fırını ile arasındaki duvarı yıkarak taşıyıcı sisteme zarar verdiği ve binanın çökmesine neden olduğu belirtiliyor. Sanık, mala zarar verme ve bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçlarından dolayı 1 yıl 1 ay 10 günden 9 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

İddianamede, Belediye ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme ve araştırmada, sanığın işlettiği iş yerinde tadilat sırasında kolonları kesmesi sonucunda binanın yıkıldığının tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca, olaydan sonra ifadesi alınan kişilerin, sanığın iş yerinin tadilatı sırasında binaya ait üç kolonu kestirmiş olduğunu fark ettiklerini ifade ettikleri bilgisine de yer veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir