Malatya'da Depremin Ardından Kat Sayısı Belirsizliği: 4+1 mi, 5+1 mi, 6+1 mi?

Malatya'da Depremin Ardından Kat Sayısı Belirsizliği: 4+1 mi, 5+1 mi, 6+1 mi?
Malatya'daki Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayahan bölgelerindeki kat sayısıyla ilgili yetkililerin farklı beyanları, vatandaşı büyük bir belirsizlik içinde bıraktı. 4+1, 5+1 ve 6+1 gibi çeşitli öneriler arasında çözüm bulunamıyor.

6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Malatya'da, vatandaşlar hala büyük bir belirsizlik içinde. Enflasyon nedeniyle yaşanan yerinde dönüşüm, insanları endişelendirmenin yanı sıra başka bir sorunu da beraberinde getirdi.

BÜYÜK BİR KARMAŞA YAŞANIYOR!

Malatya'da son yıllarda önemli ölçüde değişen Bostanbaşı, Yüzakı ve Fahri Kayhan bölgelerindeki kat sayısı, insanların zihinlerinde soru işaretleri bıraktı.

Konuya dikkat çekmek isteyen, emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Önal, ‘Sorunu Çözün’ başlığı altında,

“ 6 Şubat depremlerinde çok büyük hasar alan Malatya’nın Bostanbaşı, Yüzakı, Fahri Kayhan bölgelerinde ağır ve orta hasarlı bloklarda sorunlar devam ediyor. Vatandaş sitelerden biraz birikimi ve banka kredisi ile aldığı daireleri ne yapacağına karar veremiyor.

Bu bölgelerdeki kat sayısını bazı yetkililer 4+1, bazıları 5+1, bazıları da 6+1 olması için görüş bildirdiler. Vatandaş yerinde dönüşüm istiyor, site arazisi yeterli olmuyor. Yetkililer bu bölgelerde ağır ve orta hasarlı 7,13,15 katlı binaların geleceği hakkında çözüm bulsun.” paylaşımında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir