Malatya'da Depremin Etkilediği Sanayi Alanında Yeniden İnşa Çalışmaları Hızlanıyor

Malatya'da Depremin Etkilediği Sanayi Alanında Yeniden İnşa Çalışmaları Hızlanıyor
Malatya'da 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitesinde %70 iş yeri hasar gördü. Altay Kışlası yakınındaki sanayi alanında 714 iş yerinin Eylül'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Şube binası konferans salonunda düzenlenen toplantının başlangıcında konuşan Şube Başkanı Yunus Akçin, “MÜSİAD olarak önceliklerimiz her zaman için üretimi, başarıyı, kadın girişimini, güçlü iletişim ve akademik bilgiyi sürdürülebilir ve dönüşümü erdemli girişimciliği kısacası ülkemiz için katma değer üreten yatırım ve araştırma faaliyetlerinde motivasyon sağlamak olmuştur” diyerek konuştu.

Bugün ülke genelinde 84 şube ve yaklaşık 13 bin üye ile başarılı projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Akçin, “Dünyanın en doğusundan en batısına kadar toplam 99 ülkedeki üyelerimiz küresel bir ağ ile 100 yetmişe varan irtibat büromuzda hizmet vermekteyiz. İnşallah bu sayıyı ilerleyen dönemlerde daha yukarılara taşıyacağız. Hep birlikte sahada ve masada güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bu kapsamda bugünkü programımız fikri sınai mülkiyet hakları ve teşvik desteklerini ele alacağız. Ayrıca 18-25 Mayıs da katılım sağladığımız Amerika Birleşik Devletleri iş gezisi hakkında da bilgilendirmede bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı ise 6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da özellikle küçük sanayi sitesinde önemli zararlar meydana geldiğini belirtti. Gülaçtı, sanayi sitesindeki iş yerlerinin yüzde 70'inin ciddi hasar aldığını ve yıkıldığını ifade etti. Ayrıca, Altay Kışlası'nın devamındaki sanayi bölgesinde yapımı süren 714 iş yerinin Eylül ayına kadar tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını aktardı.

6. Bölge Teşvikleri Devam Ediyor!

Aynı bölgede ikinci aşama çalışmalarına Ağustos ayında başlanacağını ifade eden Gülaçtı, deprem bölgesinin hala 6. Bölge Teşvikleri kapsamında olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede yatırım yapmayı düşünen sanayicilere önemli destekler sağlandığını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Malatya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden Mehmet Gündem ve Ali Ayhan, üyelere Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ile 6. Bölge teşvik ve destekleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir