Malatya'da huzur toplantısı

Malatya'da huzur toplantısı
Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Malatya'da görev yapan muhtarlara yönelik Huzur Toplantısı yapıldı.

Birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlamak, emniyet birimleri ile muhtarlar arasında iletişimi ve kaynaşmayı sağlamak, ayrıca mahallelerin asayiş ve güvenlik sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya muhtarlar yoğun katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili 4.Sınıf Emniyet Müdürü Emin Koçdemir, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak düzenlemiş olduğumuz bu toplantının bizim için iki önemi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Polis-Halk ilişkileri bakımından muhtarlarımızla birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olmak, muhtarlarımızla kaynaşmayı sağlamaktı. İkincisi de Malatya ölçeğinde özelde de mahallelerimizin asayiş ve güvenlik sorunlarını dile getirmek ve bunlara birlikte çözüm yolları üretmektir. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak bizim asli görevimiz daha henüz suç oluşmadan önce suçlara karşı toplumumuzu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve huzurlu bir geleceğe hazırlamaktır. Onlara suçlardan arındırılmış ortamlarda güven içerisinde yaşamalarını sağlamaktır. Bu amaçta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli olarak sürekli bir şekilde, öncelikle mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere mahallemizin esnaflarını, okullarını ve ailelerimize ziyaretler yaparak eğitici ve bilgilendirici faaliyetler yürütmenin yanında onların talep ve isteklerini yerinde inceleyerek gerekli çözümler üretmektir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte bugün suç kavramı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok değişik bir hal almıştır. İnternet ve cep telefonu vasıtasıyla insanlar hiç tanımadığı şahıslar tarafından tehdit edilebilmekte hakarete uğrayabilmekte ve dolandırılabilmektedir. Yine internet dolandırıcılığı ile banka hesapları ve kredi kartları boşaltılabilmektedir. Hatta bazı ülkeler Siber saldırılar kullanarak başka bir ülkede sabotajlar düzenleyebilmekte ve o ülkede kargaşa ortamı yaratabilmektedir. Bu kadar geniş bir alanda oluşabilen suçlarla mücadele edebilmenin sadece polisiye tedbirlerle önlenmesinin imkânsız olduğu açıktır. Bu nedenle suç ve suçlularla mücadelede başarı elde etmenin yegâne çözümünün toplumun tüm kesimleri ile el birliğiyle mümkün olacağı değerlendirilmektedir. Bu bağlamda Toplumumuzun her kesimi ile iletişim halinde bulunan siz değerli muhtarlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Toplumumuzla yarınlara güven ve huzur içerisinde birlikte yürüyebilmek için onları bilgilendirici ve bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmak zorundayız” diye konuştu.

Daha sonra polis memuru Resul Yücel, toplantıda muhtarları bilgilendirerek, faaliyetler hakkında sunum yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir