Malatya’da Kadınlar Hayatlarını ’ilmek İlmek’ İşliyor

Malatya’da Kadınlar Hayatlarını ’ilmek İlmek’ İşliyor
Malatya'nın Pütürge ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş el halısı dokumacılığını devam ettiren kadınlar hayatlarını ilmek ilmek kazanıyor.

Malatya'da Pütürge ilçesinde açılan Halı Dokuma Kooperatifi'nde çalışan kadınlar hem meslek ediniyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Pütürge'de İlçe Belediyesi'nin destekleri ile açılan kadın kooperatifinde ev kadınları unutulmaya yüz tutmuş halı dokumacılığını yeniden hayata geçiriyor. Ev kadınlarının boş zamanlarını değerlendirmek aile ekonomisine katkı sağlamalarının yanı sıra meslek öğrenmelerinin önemine dikkat çeken Kooperatif Başkanı Elif Oğuz, çok daha güzel çalışmalar gerçekleştirmek için gayret ettiklerini belirtti.

Kooperatifte çalışan kursiyerler ise kooperatifin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, üretim yaparak meslek öğrendikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük de, kooperatifte üretim ve istihdamın artması için gerekli destekleri sağlayacaklarını ifade ederek, ev kadınlarının boş zamanlarını sanata dönüştürdüklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir