Malatya'da Kar ve Yağmur Yağışı Endişelendiriyor

Malatya'da Kar ve Yağmur Yağışı Endişelendiriyor
Malatya'da şehir merkezi ve birçok ilçede şu ana kadar kar yağışı ve yeterli yağmur görülmedi. Malatya'ya Şubat ayında kar yağışı bekleniyor mu?

Malatya'da Şubat ortasına gelinmesine rağmen kent merkezi ve birçok ilçede hala kar yağışı ve yeterli yağmur görülmedi. Önceki yıllarda Şubat'ta devam eden kar yağışı, Mart ortalarına kadar eriyordu. Ancak bu yıl az yağan kar, tarım ile geçinen Malatyalıları endişelendiriyor. Malatya'ya kar yağışı bekleniyor mu?

kar-1.webp

Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Malatya'da bu kış diğer yıllara kıyasla daha ılıman geçecek. Şubat ayı boyunca genel olarak karla karışık yağmur beklenirken, kentin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı olması tahmin edilmektedir.

kar-2.webp

Ülke genelinde sonbahar ve kış aylarındaki düşük yağış miktarı ve barajlardaki su seviyelerinin düşmesi, kuraklık riskini tekrar gündeme getirdi. Yağışların önümüzdeki aylarda da mevsim normallerinin altında seyretme olasılığı, uzmanları endişelendiriyor. Uzmanlar, önümüzdeki birkaç ay içindeki yağışların hayati öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir