Malatya'da Kontrollü Yıkım Sırasında Yoğun Toz Bulutu

Malatya'da Kontrollü Yıkım Sırasında Yoğun Toz Bulutu
Malatya'da, Tevfik Temelli Caddesi'nde ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sırasında yoğun toz bulutu oluştu; Valilik yıkımlara ara verdi.

Malatya'da, Tevfik Temelli Caddesi'nde bulunan 6 katlı ağır hasarlı binanın yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirilirken ortaya yoğun toz bulutu yayıldı. Sulama ekiplerinin sürekli çalıştığı yıkımın ise 'uzman yıkım ekipleri' tarafından yapıldığı öğrenildi.

yikim.webp

Malatya'da Valilik tarafından yapılan yıkımlara ara verildiğini belirten Demirkesen Hafriyat yetkililerinden Alaattin Demircigil, uzman yıkımın nasıl yapıldığını şöyle açıkladı:“Ağır ve orta hasarlı bina (yıkılacak ise) sahipleriyle irtibata geçip, gerekli tüm resmi işlemleri yapıp; izinlerimizi alıp bina sahiplerinden belirli bir ücret karşılığında binayı satın alıyoruz. Binayı satın aldıktan sonra ilgili ilçe belediyesinden binanın yıkım izinlerini alıp; yıkımı gerçekleştiriyoruz. Şu an 3-4 aydır Valilik yıkımları gerçekleşmiyor. Bazı binalar mahkemelik bazılarının da ihale süreçleri henüz başlamadı. Malatya’da binaları özel olarak yıkmaya devam ediyoruz. Bina sakinlerine iletmek istediğimi şudur: Valilik kısmı da olabilir ve ya biz özel firmalara ulaşıp binalarını yıktırabilirler. Binalarını kendileri yıktırdıklarında hiçbir hak mahrumiyeti olmuyor. Bütan hakları saklı tutuluyor. Yerinde dönüşüm, hibe, kredi gibi hiçbir hak kayıpları olmuyor. Bizim tüm yıkımlarımızın resmi izinleri çıkıyor, öyle yıkıyoruz. Hiçbir eksiklik yok” şeklinde açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir