Malatya'da Konutlarla İlgili Fiyat Açıklaması

Malatya'da Konutlarla İlgili Fiyat Açıklaması
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ödeme detaylarıyla ilgili bilgiler vererek, 2024'ün 6. ayında fiyatları açıklayacaklarını söyledi.

Battalgazi'de sosyal konut projesi çerçevesinde inşa edilen 400 konutla alakalı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder açıklamalar yaptı.

400 KONUTUN FİYATI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

"Belediye olarak satacağımız konutların henüz fiyatlarını açıklamadık" diyerek sözlerine başlayan Güder, "2024'ün 6. aylarına doğru fiyat politikamızı şu an geliştiriyoruz. 6 ayda bu fiyatları belirleyeceğiz. Biz şu an fiyat belirlemedik. Bakanlığımızdan ne kadar destek alacağız, rezerv alanlarımız var buralardan ne kadar destek vereceğiz birde maalesef ekonomik koşullar belli. Şu an vereceğimiz bir fiyat hem bizi hem vatandaşı sıkıntıya koyabilir. Başka belediyeler bu sorunu yaşadılar.Örneğin bina başına 1 milyon lira sapma olura Belediyeye maliyeti 400 milyon lira oluyor" dedi.

SOSYAL KONUTLARA KİMLER SAHİP OLACAK ?

"400 tane sosyal konutu kiracılar teslim edeceğiz" diyen Güder ERTV'ye gerçekleştirdiği açıklamada: "Bunlar belediyenin uhtesinde olan konutlar. Bunun yanında müteahhit firmaya da verdiğimiz için onlarda kendi konutlarını yapacak" ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir