Malatya’da Mücbir Sebep Talebi Yankılanıyor

Malatya’da Mücbir Sebep Talebi Yankılanıyor
Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde duyurulan zorunlu durumun uzatılması talebi, bölgedeki esnaf arasında giderek artıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde duyurulan zorunlu durumun sona erme tarihi olarak 30 Nisan belirlendi. 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan ve hala devam eden zorunlu durumun 30 Nisan'da sona erecek olması, esnafları endişelendiriyor.

Şemsiye Sokak'ta uzun yıllardır tekstil işiyle uğraşan Mehmet Aslan, dükkânının yıkıldığını ve hala toparlanamadığını ifade etti. Aslan, son bir yılda sigorta primlerini ödeyemediğini belirterek, zorunlu durumun uzatılmasını talep etti.

Aslan,

“Bir senedir BAĞ-KUR’umu yatıramıyorum, şimdiye kadar kesintisiz yatırıyordum ama son bir senedir yatıramıyoruz. Mücbir sebebin uzatılması bizim elimizi biraz rahatlatır. Olmayan iş yerinin vergisin nasıl verelim?” dedi.

Malatya'da kayıtlı olan vergi mükellefleri, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerini 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü sonuna kadar sunabilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir