Malatya'daki Eski Okul, Çocuk Kütüphanesine Dönüşüyor

Malatya'daki Eski Okul, Çocuk Kütüphanesine Dönüşüyor
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, tahsis edilen okulun, çalışmalar sonrası çocuk kütüphanesine dönüştürüleceğini belirtti.

Malatya'da, Kahramanmaraş kökenli depremlerde zarar gören şehirdeki Cumhuriyetin en eski yapılarından biri olan 87 yaşındaki Gazi İlkokulu, bir kütüphaneye dönüştürülüyor.

Malatya'da, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş odaklı depremler, birçok eğitim kurumunda hasara yol açtı. Şehir merkezinde yer alan ve kentin önemli eğitim kurumlarından biri olan Gazi İlkokulu da zarar gördü. Tescilli olan bu yapıyı yeniden inşa etmek için çalışmalar başlatıldı.

okul.webp

Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen okulun, planlanan iyileştirme çalışmalarının ardından çocuk kütüphanesine dönüştürüleceğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,"Malatya’mızın bütüncül bir şekilde imarı ve ihyası için durmaksızın çalışıyoruz, şehrimizi biran önce tüm unsurları ile ayağa kaldırma konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir