Malatyalı Üreticilere Ek Gelir Yolda!

Malatyalı Üreticilere Ek Gelir Yolda!
DSİ, Yoncalı Barajı'nın son durumunu paylaştı. Malatyalı üreticilere yılda 698 milyon TL ek gelir sağlayacak barajın su tutmaya başlama süreci yakın.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak ve toplulaştırma çalışmalarıyla en yüksek verimi elde etmek amacıyla su kaynaklarına özel bir önem verdiğini yazılı olarak açıkladı.

DSİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yoncalı Barajı hakkında detaylı bilgiler verildi. Yoncalı Barajı'nın tamamlandığı ve iletim tünelinin bitiminden sonra su tutulacağı belirtilen açıklamada, sulama çalışmalarının gerçekleşeceği alanlar detaylı bir şekilde açıklandı.

SONA DOĞRU

Bununla birlikte Malatya Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9.062 metre uzunluğunda ve 4,5 metre iç çapında ki Yoncalı Sulaması İsale Tüneli çalışmalarında sona doğru gelindiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,

‘'TBM ile tünel açmada 8.000 metre ilerleme sağlanmış olup tünelde ışığın görünmesine yaklaşık 1 km kaldı ” dedi.

ÜRETİCİLERE YILLIK 698 MİLYON TL EK GELİR

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, açıklamalarını, Malatya Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımın tarladaki verimi artıracağını ve ürün çeşitliliği sağlayacağını belirtti. Ayrıca, proje tamamlandığında bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak, 174,650 dekar tarım arazisi sulanacak ve yılda 698 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri şunlardır: Akören, Alhasuşağı, Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir, Gökağaç, Gümüşlü, Güngören, İsaköy, Karahöyük, Kızık, Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık, Tatkınık, Yeniköy, Yukarısürmenli.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir