Malatyalıya Onur: Zonguldak'ta Heykel Dikildi

Malatyalıya Onur: Zonguldak'ta Heykel Dikildi
Zonguldak Çaycuma Belediyesi, Filenin Sultanları'nın Malatyalı milli voleybolcusu Melissa Vargas için anıt heykel inşa etti.

Melissa Vargas'ın heykeli, Malatyalı voleybolcu için Zonguldak Çaycuma ilçesine dikiliyor. Oktay Olcay Yurtbay Caddesi'nde yer alacak anıt heykel, Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından İzmir'deki atölyede tasarlanıp yapıldı. Heykelin kaidesinde Filenin Sultanları'nın isimleri ve resimleri bulunuyor. Siyah granit üzerine lazer yakma tekniğiyle resmedilen heykelin açılışı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirilecek.

Milli sporcu, Çaycuma’ya çektiği video ile bir mesaj iletti. Vargas,

“Herkese merhaba. Çaycuma teşekkürler. Hepinizi seviyorum” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,

“Kadın Voleybol Milli Takımımızın tüm ülkeyi sevince boğan, FIVB Milletler Ligi Şampiyonluğu anısına, Belediyemizce, Milli Voleybolcumuz Melissa Vargas’ın hepimizin belleğine ‘Vargas Havayolları’ olarak kazınan ikonik görünümünden oluşan bir anıt heykel yaptırılmıştır. Bir rol modeli olarak gençlerimize örnek olması amacıyla planlanan heykel, millet olma şuurumuzun bir göstergesi olarak kent hafızasında da yer edinecektir” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Vargas, uçakta takım arkadaşlarıyla çekilen bir videoda "Nerelisin?" sorusuna, "Malatyalıyım" cevabını vermişti. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın Malatyalı olmasından gurur duyan Kübalı oyuncu, Türkiye'deki performansıyla büyük ilgi topladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir