Malatya'nın İki Ürününe Birden Coğrafi İşaret

Malatya'nın İki Ürününe Birden Coğrafi İşaret
Malatya Kayısısının da sahip olduğu Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tesciline yenileri eklenerek iki ürün daha layık oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Tarhanası ve Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytininin de Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tesciline aldığını ifade ederek;

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya üzerinden,

“Maraş Tarhanası, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini AB'den coğrafi işaret tescili alan 16. ve 17. ürünlerimiz oldu. Hayırlı olsun. Yerel değerlerimize sahip çıkan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanımız Mustafa Narlı ve Edremit Ticaret Odası Başkanımız Ahmet Çetin’i, Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Edremit Ticaret Odası yönetim kurullarını, tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Avrupa Birliği süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” paylaşımında bulundu.

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alan ürünler şu şekilde:

Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı, Taşköprü Sarımsağı, Giresun Tombul Fındığı, Antakya Künefesi, Suruç Narı, Çağlayancerit Cevizi, Gemlik Zeytini, Edremit Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Ayaş Domatesi, Maraş Tarhanası, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini.”

“Malatya Kayısısı” 2017 senesinde coğrafi işarete sahip olarak “Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası” ve “Aydın İncirinden" sonra AB’de tescil edilen üçüncü ürün olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir