Malatya'nın Yeniden İnşası İçin MTSO ve Merkez İlçe Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Malatya'nın Yeniden İnşası İçin MTSO ve Merkez İlçe Belediye Başkanları Bir Araya Geldi
6 Şubat depremlerinin etkisi altındaki Malatya'nın yeniden yapılanma çabaları ivme kazanırken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile merkez ilçe belediye başkanları bir araya geldi.

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 31 Mart'ta seçilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerde Malatya TSO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de yer aldı. Belediye başkanlarının hizmet alanları olan belediyeler ve şehrin geneli üzerine istişareler yapıldı.

“Belediye başkanlarına önemli görevler düşüyor”

Hayırlı olsun dileklerini ileten Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinden büyük zarar görmüş Malatya'nın daha hızlı toparlanması için merkez ilçe belediye başkanlarının önemli roller üstlendiğini vurgulayarak, istişare kültürüyle her alanda destek sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Malatya’nın Yapı Sorunu

Kendi finansal kaynaklarıyla ev veya işyeri yapmak isteyenlerin hala yapı izni sorunu yaşadığını belirten Sadıkoğlu, her iki belediye başkanından da bu izinlerin bir an önce verilmesini talep etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya'nın en büyük sivil toplum örgütü olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile istişare ve ortak çalışmanın, şehrin yeniden canlandırılması sürecinde büyük önem taşıdığına vurgu yaptılar.

Sık sık Odanın üyeleriyle bir araya gelmek istediklerini belirten belediye başkanları, ziyaret sırasında dile getirilen sorunları not aldıklarını ve en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir