Malatya'ya 855 Dersliklik Yatırım: Ölmeztoprak, 2024'te Tamamlanacağını Açıkladı

Malatya'ya 855 Dersliklik Yatırım: Ölmeztoprak, 2024'te Tamamlanacağını Açıkladı
Ölmeztoprak, Malatya'daki eğitim yatırımlarını geliştirerek, 855 dersliklik projenin 2024'te büyük oranda tamamlanacağını belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara hasmeti, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'yi ziyaret ederek, Malatya’daki eğitim yatırımlarıyla ilgili istişarede bulundu.

''Milletvekili Ölmeztoprak, ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı beyanatta, ifadeleri değiştirerek:“Ziyaretimizde; Malatya'mız özelinde merkezde yapılacak olan öğretmen evimizin yatırım programına alındığı müjdesini siz değerli hemşerilerimle paylaşmak isterim. Doğanşehir ve Akçadağ ile ilgili Öğretmen Evi projemizin yatırım programı müjdesini de vereceğiz” dedi.

Malatya’ya yapımı planlanan 855 dersliğin büyük oranda 2024 yılı içerisinde bitirileceği bilgisini paylaşan Ölmeztoprak,“6 Şubat Asrın Afetinden sonra meydana gelen okul hasarları itibari ile görülen zararlarda restorasyon ile hizmet verebilecek olanların durumu bir de yeniden inşa edilmesi gerekenler vardı. İmar, ihya ve inşa süreci 855 dersliğimizin yapımı 2024 yılı itibariyle yüzde 80 oranında inşallah tamamlanacak ve deprem öncesi var olan derslik sayımızın da çok üstüne çıkacağız. Yatırım programına alınan derslik sayıları ile birlikte 2024 yılı sonunda depremden önce var olan derslik sayımızın çok üstüne çıkıp eğitim hayatımızda katkı sunulacak” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir