MASİAD, Rektör Prof. Dr Aysun Bay Karabulut' u Ziyaret Etti

MASİAD, Rektör Prof. Dr Aysun Bay Karabulut' u Ziyaret Etti
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği ( MASİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı DEMİRHAN, Mehmet KAVUŞTURAN ve Zeki SAYGI Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT'u makamında ziyaret etti.

MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim GÜNGÖR yapılan ziyarette Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’a dernek ve dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. GÜNGÖR;  Malatya’ya katkı sağlayacak ve kentin gelişimi için yapılacak her türlü çalışmada yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Daha gelişmiş bir kent için üniversitelerin önemini dile getiren GÜNGÖR” toplumların gelişmesi ve daha ileri noktalara taşınması için eğitim son derece önemlidir. Buna katkı sağlayan kurumların başında üniversiteler gelmektedir. İlimizde açılan ikinci üniversitenin kentimize büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi GÜNGÖR; KARABULUT’a görevinde başarılar diledi. 

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun BAY KARABULUT makamlarında  gerçekleştirilen bu ziyaretten son derece memnun olduğunu dile getirdiler ve MASİAD ‘dan Malatya sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Prof. Dr Aysun BAY KARABULUT Turgut Özal Üniversitesi hakkında bilgiler verdi ve  “ Kentte kurulan ikinci üniversiteni kente ciddi katkı sağlayacaktır. Bizler için temel amaç birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktır. Bu amaç üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan üniversitemizin kuruluş çalışmalarını yürütürken diğer yandan da projelere imza atıyoruz. Kurumsal çalışmalarımızın 5. Ayında İngiltere de İlk uluslararası anlaşmamızı imzaladık. Londra’da düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarına katıldık ve üniversitenin tanıtımı ile ilgili sunum yaptık karşılıklı görüşmeler neticesinde protokol imzaladık. Aynı zamanda bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Fakültesi de bulunan Avrupa’nın en önemli araştırma hastanelerinden olan Londra Kraliyet Entegre Tıp Hastanesini ziyaret ederek, burada Fakülte Dekanı Sara Eames ile görüştük ve hastanede incelemelerde bulunduk. Bunun neticesinde Geleneksel Tıp ve Tamamlayıcı Tıp alanında İşbirliği Protokolünü de imzaladık. İlerleyen dönemde oradan öğrenciler ağırlayıp bizlerde kendi öğrencilerimizi oraya göndereceğiz. Amacımız ilimize katkı sağlayacak tüm projelerde yer almak ve kentin gelişimini hızlandırarak kentte katkı sağlamaktır “ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir