Milletvekili Serdar, gurbetçilerle bir araya geldi

Milletvekili Serdar, gurbetçilerle bir araya geldi
AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, Fransa'da gurbetçilerle bir araya geldi.Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Avignon kentinde düzenlenen 16 Nisan halkoylaması konferansına AK Parti Elazığ Milletvekili...

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, Fransa’da gurbetçilerle bir araya geldi.

Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Avignon kentinde düzenlenen 16 Nisan halkoylaması konferansına AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar katıldı.

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarının çözümünde ve temsil konusunda gerekli olan örgütlenme kültürünün önemine değinen Milletvekili Ömer Serdar,” Vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarına, kültürel öncelik ve tercihlerine yönelik örgütlenmelerin, düşünce kuruluşlarının hatta güçlü bir medyanın bile olması hayati öneme haizdir. Bu açıdan bakıldığında, yurtdışında güçlü bir diasporamızın olmasının, Avrupa’daki vatandaşlarımızın örgütlü bir gücü arkalarında hissetmelerinin yegane yolu anavatan Türkiye’nin güçlü olmasıdır. Yani, arkasında güçlü bir Türkiye olan vatandaşlarımız, yaşadıkları ülkelerde saygı göreceklerdir. İşte, güçlü Türkiye fırsatı 16 Nisan’da önümüze gelecek. Bu referandumda vereceğimiz karar hem Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın hem de Avrupa’daki vatandaşlarımızın geleceğini belirleyecek. Yani kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ya kendini yönetemeyen, dünyada ve Avrupa’da söz hakkı bulunmayan bir Türkiye ya da söz dinleyen değil söz söyleyen bir Türkiye”dedi.

16 Nisan referandumunun bir parti ya da kişi meselesi olmadığını aktaran Milletvekili Serdar,” Milli egemenlik meselesidir. Ülke olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan gelişmeleri lehimize çevirmek için, sorunların üzerine etkili bir biçimde gidebilen, hızlı karar alabilen bir siyaset mekanizmasına ihtiyacımız var. Hızlı karar alabilen bir Türkiye için karar vermeliyiz. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için karar vermeliyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, vatandaşlarına el uzatabilecek, haklarını savunabilecek bir Türkiye için karar vermeliyiz. Güçlü bir Avrupalı Türk toplumu için karar vermeliyiz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın iftihar edeceği, aidiyetinden gurur duyacağı bir Türkiye için karar vermeliyiz”diyerek sözlerini tamamladı.

Marsilya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ni anma programına da katılan Serdar, Carcassonne bölgesindeki Türk şehitliğini de ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir