Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Az Önce Açıkladı! Öğretmenler İçin Köklü Değişiklik Geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Az Önce Açıkladı! Öğretmenler İçin Köklü Değişiklik Geliyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin Kariyer Basamakları sınavında değişikliğe gidileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce mülakatların kaldırılacağına dair verdiği söz, son günlerde tekrar gündemde. Öğretmen alımlarında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakatla alım yapacaklarını kaydetmesinin ardından konuyla ilgili çok sayıda arama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat yaptığı açıklamada konuyu MEB Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı ile görüşeceğini söyledi. Verdiği sözleri tutacaklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı mesleklerde gereklilik çerçevesinde mülakatların devam edebileceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen açıklama sonrasında gözler MEB Bakanı Yusuf Tekin’e çevrilmişti. Yusuf Tekin ise yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) kararı beklediklerini kaydetti. Peki, öğretmenlerin alımların KPSS puanına göre mi yoksa mülakatla mı yapılacak? Öğretmenler test sınavı ile mi değerlendirilecek? İşte Yusuf Tekin’den gelen o kritik açıklama…

ogretmen.jpg

Kariyer Basamakları Sınavı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kariyer Basamakları sınavıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Kariyer Basamakları sınavının Öğretmenler Odası sohbetlerindeki en önemli konu olduğuna dikkat çekti. Bu noktada AYM’den gerekçeli bir karar beklediklerini kaydeden Bakan Tekin, kısa vadede önümüzdeki sınav için küçük düzenlemeler yapıldığını söyledi.

kpss.jpg

“Test ile Değerlendirmeyi Doğru Bulmuyorum”

Kariyer Basamakları sınavından bahseden Bakan Tekin, öncekilerde olduğu gibi 10 yıllık bir öğretmenin test sınavı ile değerlendirilmesini doğru bulmadığını kaydetti. Ayrıca, test sınavı yapılması durumunda sınavın mali yüküne de değindi. Test yöntemini doğru bulmayan Bakan Tekin, önümüzdeki hafta bu konuya yönelik çözüm formüllerini paylaşacaklarını söyledi. Sınav zorunluluğunu aşıp, ücret sıkıntısını ortadan kaldıracağını söylediği formülün, genel politikalarla uyumlu olacağını vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir