Palu'da Otizm ayı farkındalık etkinlikleri

Palu'da Otizm ayı farkındalık etkinlikleri
Elazığ'ın Palu ilçesinde Otizme dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapıldı.Otizm Farkındalık Ayı kapsamında Palu Murat İlkokulu ile Mavi Kardelen Rehabilitasyon Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi. Murat İlkokulunun bahçesinde...

Elazığ’ın Palu ilçesinde Otizme dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Otizm Farkındalık Ayı kapsamında Palu Murat İlkokulu ile Mavi Kardelen Rehabilitasyon Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi. Murat İlkokulunun bahçesinde düzenlenen etkinlikte özel çocuklar tiyatro oyunu sahneledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, özel çocuklar ve katılımcılar doyasıya eğlendi.

Özel çocukların kendilerine birer emanet olduğunu belirten Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, “Bu çocuklara o şekilde bakmamız gerekiyor. Bunlara gereken değeri vermemiz gerekiyor. Toplumların gelişmişlik düzeyi bu insanlara verilen değerlerle ölçülüyor. Çok şükür Palu’da da bir çok hastane, kamu binaları, toplu taşıma araçları bu engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına göre yapılmaya başlandı” dedi.

Her alanda engelli bireylerin olduğunu aktaran Kaymakam Öztürk, “Geçmişe nazaran şuan çok iyi durumdayız. Bu kardeşlerimize verilen eğitim görünce bende çok etkilendim. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Engellilere gereken ilgiyi çok derinden gösteriyorlar. Öğretmenlerimize de değer vermemiz gerekiyor. Genç kardeşlerimizin buradaki engellileri görmesini istiyorum. Çok etkileyici ve insanı çok düşündürüyor. Bazı engellilerin okula geç yazdırıldığını gördüm. Şuan devletimizin sağlamış olduğu imkanlarla engelliler nerede olursa olsun evden alınıyor ve okula götürülüyor, her türlü imkan sunuluyor” diye konuştu.

Etkinliğe Kaymakam Öztürk’ün yanı sıra, İlçe Belediye Başkan Sait Dağoğlu, İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş , okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve özel çocuklar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir