Prof. Dr. Naci Görür: Türkiye'de Depremler Devam Edecek!

Prof. Dr. Naci Görür: Türkiye'de Depremler Devam Edecek!
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin depremlerden kaçamayacağını ve sürecin sona ermeyeceğini belirterek, "Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresi tehdit altında. Erzincan ile Bingöl arasında Kuzey Anadolu Fayı geçiyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Deprem Dirençli Antalya' etkinliğinde konuşan Görür, ülkedeki büyük fayların deprem riski oluşturduğunu vurguladı.

Adana, Tunceli, Bingöl ve Hakkari'ye özel bir önem atfeden Görür, "Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehlikede olduğunu düşünüyorum. Erzincan ile Bingöl, Karlıova arasında Kuzey Anadolu Fayı'nın bir kısmını içeriyor. Bu fay en son 1794 yılında kırıldı ve 7.2 büyüklüğünde bir deprem üretti. Ortalama olarak her 250 yılda bir deprem üretebiliyor" bilgisini paylaştı.

"6 Şubat depremleri, Arap levhasını Doğu Anadolu'ya 7-10 metre kaydırdı ve sıkıştırdı" şeklinde konuşan Görür, "Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski arttı. Doğu Anadolu fayı, Kahramanmaraş'ın kuzeyinden Elbistan'a kadar uzanıyor. 6 Şubat depremleri, Adana'ya yönlendirilen faylara stres yükleyebilir. Bu bölgelerin dikkatli olması önemlidir" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir