Rezerv Alan Kararı: Malatya'daki Mahallelerdeki Tepkiler Büyüyor

Rezerv Alan Kararı: Malatya'daki Mahallelerdeki Tepkiler Büyüyor
Site sakinleri, rezerv alanı ilan edilip çıkarılmalarıyla hissizleştirildiğini belirtirken, muhtardan adil bir çözüm talep ediliyor.

6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Malatya'da 6 binin üzerinde bina yıkıldı ve 35 bin 680 bina ciddi hasar aldı. Depremlerin ardından Malatya'nın çarşısı da dahil olmak üzere birçok yapısı tamamen zarar gördü. Ekonomik olarak büyük bir yıkıma uğrayan şehirde, yıkım çalışmaları sona ererken, yeniden inşa edilecek konut ve iş yeri alanları da belirlendi. Bu çerçevede 45 bölge rezerv alan olarak ilan edildi, ancak daha sonra rezerv alan sayısı 40 olarak revize edildi.

bina1.webp

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen Rezerv Alan Bilgilendirme Toplantısı'nda rezerv alan sayısının 40 olarak belirlendiği ve bu sayının artırılmayacağı duyuruldu. Bu kararın ardından birçok mahallenin rezerv alan listesinden çıkarıldığı iddia edildi. Bu mahallelerden biri olan Yeşilyurt ilçesinde bulunan Şeyh Bayram Mahallesi'ndeki 240 daireli Güven Sitesi'nin rezerv alan listesinden çıkarılması tepkilere neden oldu.

bina.webp

Şeyh Bayram Mahallesi Muhtarı Mustafa Canberk, mahallelerindeki sitenin rezerv alan ilan edilip daha sonra çıkarılmasının vatandaşların moralini bozduğunu ifade etti. Canberk,“3 ay önce rezerv alanına alınmıştı. Hatta yazı gelmişti yapılacak diye. Bir hafta önce rezerv alanından çıkarılmış. Rezerv alandan çıkarılmasının sebebi o kadar konut sığmıyormuş oraya. Tekrar rezerv alan ilan edilsin diye uğraşıyoruz, amacımız o yönde. Vatandaş tepkili. Biz de tepkiliyiz. Rezerv alana alınmayacaksa en başından alınmasın ki insanların fazla tepkisi olmasın. Alıp da tekrar çıkarıldığı zaman insanların ümidi kırılıyor” ifadelerini kullandı.

“240 dairenin olduğunu biliyorlardı”

Şimdiye kadar yapılan konut kura çekilişlerine katılmadıklarını belirten bir site sakini, ihmal edildiklerini ifade ederek şunları dile getirdi: “Şeyh bayram Mah. Güven sitesi (240 daire) seçimden önce rezerv alan ilan edilmişti birkaç gün önce rezerv alandan çıkarıldı. 240 dairenin oraya sığmayacağı söyleniyor. Rezerv alan ilan edilirken de biliyorlardı 240 daire olduğunu şimdi ne oldu da sığmayacağını anladılar. Şimdiye kadar yapılan hiçbir kuraya dâhil etmediler. Burada hakkımıza girmiş olmuyorlar mı? Çok ihmal ediliyoruz unutuluyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir