Sarp'ta Kuyruk Çilesine Son Geliyor

Sarp'ta Kuyruk Çilesine Son Geliyor
Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk ve dönemsel tır kuyruklarını önlemek amacıyla tır parkı oluşturulması için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sektörel Faaliyetler Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğun azaltılması için yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan alan yetersizliği sebebiyle birçok sıkıntı yaşandığını belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Sarp'tan Arhavi ilçesine kadar Karadeniz Sahil Yolu boyunca uzun tır kuyruklarının oluştuğunu ifade etti. Çelebi, "Gerçekten hizmet verilen yolcu ve araç trafiği ile fiziki alan karşılaştırıldığında dünyanın belki de en yoğun sınır kapısı durumunda olan Sarp'taki yoğunluğu azaltmak için küçük dokunuşlarla çözüm aranıyor. Bir süre önce Sarp'ta yaptığımız son toplantıda tırların gümrüklü sahaya ilk giriş yerine iki adet daha kantar konulması gündeme geldi. Ancak kesin çözüm, tabii ki alanın genişletilmesi ve tır parkı yapılması. İlk ve en uygun seçenek olarak dolgu alanı öneriliyor. Sarp Camisi'nin batısında kalan koya yaklaşık 50 dönümlük bir dolgu alanında tır parkı yapılması projesi var. Böylece şoförlerimizin daha sağlıklı şartlarda beklemesi sağlanacak ve yoğunluk bir nebze olsun azaltılacak. Tüm çalışmalarımız, nakliyecilerimizin maliyetlerin arttığı, zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde tekerlerinin daha hızlı dönmesi için" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir