Sokak Ortası Cinayetinde Karar Verildi

Sokak Ortası Cinayetinde Karar Verildi
Malatya'da 22 Haziran tarihinde Emre Kaya'nın sokak ortasında yaşanan öldürme olayının davasında, 2 sanığa müebbet hapis cezası verilirken, 4 sanık ise 8 yıl 4 ay ile 13 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya'da 34 yaşındaki Ekrem Kaya'nın öldürülmesi olayının yargılaması tamamlandı. Güvenlik sebebiyle Mersin 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, mahkeme heyeti Kader G., Kenan O., Özcan Ö., Tufan C. ve suça sürüklenen çocuklar E.Ç. ile H.Ü. hakkında beraat kararı verdi.

Mahkeme, suçun azmettiricisi olduğu iddia edilen Mehmet Can Yalçın'a "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan ise 5 yıl hapis ve 10 bin TL adli para cezası uyguladı.

Hakan Seçen'e mahkeme tarafından "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Hasan Ateş'e "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay, Mert Yusuf Avcı'ya "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 8 yıl 4 ay, Selahattin Varol'a ise "kasten öldürme" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Suça sürüklenen çocuk M.D.'ye ise "kasten öldürmeye yardımdan" 8 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, hapis cezası alan Mehmet Can Yalçın, Hakan Seçen, Hasan Ateş, Mert Yunus Avcı, Selahattin Varol hakkında hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

Sanık Selahattin Varol'a verilen "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, sanığın soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki ifadeleri ve azmettirenin kimliğini açıklamasından dolayı 13 yıl 4 aya indirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir