Tekstil işçileri kanser erken teşhisi ile ilgili bilgilendirildi

Tekstil işçileri kanser erken teşhisi ile ilgili bilgilendirildi
Adıyaman'da tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışan kadınlara 'Erken Tanı Hayat Kurtarır' Projesi kapsamında meme kanseri hakkında bilgilendirildi.Adıyaman Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM)...

Adıyaman’da tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışan kadınlara ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’ Projesi kapsamında meme kanseri hakkında bilgilendirildi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) ile Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü işbirliğinde Kanser Haftası nedeniyle tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışan kadınlara ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’ Projesi kapsamında meme kanseri hakkında bilgi verildi.

KETEM’de görevli Dr. Dilek Korkmaz, Ebe Songül Kamçı ve Stajer Hemşire Tuğçe Kaya Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde bir konfeksiyon atölyesinde çalışan yaklaşık 250 kadına kanserde erken tanının önemine işaret etti. Kadınlara meme kanseri, belirtileri ve teşhis süreçlerini anlatan broşürler dağıttı.

Meme kanserindeki erken teşhisin önemlerine değinene Dr. Dilek Korkmaz, bütün kadınların meme kanserine yakalanma riski taşıdığına dikkat çekerek, “Her şey ailede başlıyor. Ailede meme kanseri geçmişi olan, erken adet görme, menopoz, alkol ve sigara alımı, radyasyon, genç doğum yapma gibi faktörler meme kanserine yakalanma oranını arttırmakta. Kadınlar Öncelikle memeyi tanımalı ve memelerde oluşan değişikliklerde erken tanı yapmaları önemlidir. Erken tanı için bir kadın ergenlik dönemine girdiğinden itibaren kız çocuklarına öğretecekleri ilk şey, kendi vücudunu tanımasıdır. Bunun ayıp bir şey olmadığını bugün aldığınız bilgiler doğrultusunda çevrenizde bu konu hakkında bilgisi olmayan bayanlara da ne yapması gerektiğini öğretin. Ayrıca Adıyaman’da hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi KETEM’e her zaman gelebilir kontrollerinizi yaptırabilirisiniz. Bizler sizin sağlığınız çalışıyoruz. Sizlerde asla kendinizi ve sağlığınızı ihmal etmeyin” diye konuştu.

Ebe Songül Kamçı daha sonra model meme üzerinde kadınların kendi kendine nasıl kontrol yapması gerektiğini, belirtilerin nasıl tespit edildiği konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Başkan Mahmut Esmer ise, kanser ile ilgili eğitimlerin önemine işaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir