Tüfenkci, ''31 Mart Türkiye'de bir milat olacak''

Tüfenkci, ''31 Mart Türkiye'de bir milat olacak''
31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında, AK Parti tarafından Orduzu Mahallesi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "31 Mart Türkiye'de bir milat olacak" dedi.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, AK Parti ve MHP Battalgazi ilçe başkanları, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile birlikte Orduzu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

"CUMHUR İTTİFAKINI MASA BAŞINDA DEĞİL MEYDANLARDA KURDUK"

Coşkulu karşılama ve büyük sevgi gösterisi altında gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 31 Mart'ta gerekleştirilecek olan yerel seçilerin Türkiye için bir milat olacağını ifade etti.

Milletvekili Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra Cumhur İttifakıyla birlikte ilk defa yerel seçimlere gireceklerini kaydederek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir anlamda testini, onayını yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne durduk yere geçmedik. 15 Temmuzu unutmadık; Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya, oyunlar oynamaya çalışanların kurduğu tuzağı Cumhur İttifakıyla başlarına geçirdik. Cumhur İttifakı'nı kurarken meselenin 3-5 vekil ya da 5-10 belediye başkanlığı olarak düşünmedik. Biz, Cumhur İttifakı'nı masa başında da kurmadık, meydanlarda, gönüllerde kurduk. Allah'a hamdolsun genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimde de inşallah iktidar olacağız" diye konuştu.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı Battalgazi'deki çalışmalarıyla büyükşehire taşıdıklarını ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi Battalgazi'ye onunla birlikte beş yıl çalışan bir başkanı da aday olarak gösterdik. İnşallah ikisi birlikte el ele vererek hem Malatya'yı hem Orduzu'muzu hem de Battalgazi'mizi farklı yerlere taşıyacaklar. Her iki arkadaşımızda her mahalledeki sorunları ve çözümleri biliyorlar. İmardaki, sulamadaki, kalkınmadaki sorunları biliyorlar. Uyum içerisinde Orduzu'da, Battalgazi'de farklı noktalara geleceğiz. Birileri gibi lafla 'yapacağız, edeceğiz' değil, yaptıklarımızla övünüyoruz, yapacaklarımıza da teminat gösteriyoruz."

Milletvekili Tüfenkci, milletin 31 Mart'ta bir kez daha sandıkları patlatacağını ifade ederek, "Hem Battalgazi ilçemizde rekor bir oy hem de Malatya Büyükşehir'de her bir yerde en yüksek oyu alacağız. Bunun için sadece Orduzu'da, Battalgazi'de değil, Malatya'da her ilçe ve her alanda hizmet yapacak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızı Cumhur İttifakı adayı olarak rekor oyla seçmeliyiz. Bu sevgiyi sandıklara taşımanız lazım" dedi.

"ALÇAKÇA KURGULANMIŞ, PLANLANMIŞ OYUNLARI BOZDUK"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise "Cumhur İttifakı'nın Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak huzurlarınıza geldik. Battalgazi'den çok kıymetli Cumhur İttifakı belediye başkan adayımız var. Allah çıktığı bu yolda kendisini mahcup etmesin" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Cumhur İttifakı millet aklı' dediğini anımsatan Fendoğlu, "Bizlerde bu doğrultuda Malatya genelinde ittifaka gittik. Bu ittifakla beraber karşımızda 'zillet ittifakı' dediğimiz bir ittifak var. Ülkenin ateş altında olduğu süre içerisinde gerek ekonomi gerek siyasi gerek askeri bakımdan kuşatılmasına rağmen gelecek nesillerimizi düşünmeden ittifaka söz söyleyen kim varsa zalimdir, vatan hainidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ittifakın kurum ve kurallarıyla işlemesine, tüm teşkilatımızın birimleriyle işlemesine ve sonunda da zaferle çıkacağımıza ülkücüler adına namus ve şeref sözü veriyoruz. Bizler alçakça kurgulanmış, planlanmış bütün oyunları bozarak geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve genel başkanımız Devlet Bahçeli büyük bir feraset örneği göstererek bu ittifakı sadece bu seçimlerde değil, daha ileriye taşıyacaklarını da düşünüyorum. Bunun sonucunda millet kimi isterse o gelecek. Millet bugün Selahattin başkanı istedi, geldi. Bunun daha ötesi yok. Kendisinin çalışmaları ve teknik bilgisini de anlatmaya gerek yok. Çok başarılı bir belediyecilik sürecinden geçiyor. Bizler destek vereceğiz, oyumuzu Malatya genelinde yüzde 90'dan aşağıya düşürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BEŞ TEMEL İLKE ÜZERİNDEN HİZMET YAPTIK"

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, "Orduzu bizim içinde yaşadığımız, büyüttüğümüz, kendi mahallemiz olan bir beldemiz. Hakikaten Orduzu, Malatya ekonomisi açısından ve bulunduğu mekan itibariyle de önemli bir konumda. Bizler özellikle Orduzu'ya geldiğimizde geçtiğimiz dönemde 2014'te burada yaptığımız toplantıda 'Orduzu'yla ilgili problemleri biliyorum, çözeceğim' dedim. Allah'a şükürler olsun biler sizlerin karşısına yüzümüz ak olarak çıktık. 2014'ten 2019'a kadar bugün mahallelerimizde, sokaklarımızda, caddelerimizde yollar, üst yapı, alt yapı, sosyal tesisler, sportif faaliyetlerle ilgili üzerimize düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştık" diye konuştu.

Gürkan, 2014'te belediyeciliği beş temel ilke üzerine kurduklarını anlatan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin ve yeşilin korunması ile hizmet belediyeciliği dedik. Battalgazi Belediyesi olarak bu beş ilke üzerinde önemli hizmetler yaptık. Battalgazi'de tarla ve bahçe yollarına kadar hepsi asfalt oldu. 800 yıllık çınar kendi haline terk edilmişken, şuan en güzel yer oldu. Engelsiz Yaşam Merkezi'ni buraya yaptık. İkinci üniversiteye 850 dönüm yer verdik, ikinci cumhurbaşkanımız adına Turgut Özal Üniversitesi'ni buraya kurduk."

Malatya'nın iç ve dış turizmin geliştirilmesi noktasında kültür ve turizm rotaları oluşturacaklarını anlatan Gürkan, "Bu kültür ve turizm rotalarından bir tanesi de Aslantepe Höyüğü rotası olacak. Arguvan-Arapgir, Akçadağ Levent'le Somuncu Baba ile Nemrut ve Harput rotası olacak. Bura bir merkez olacak" ifadelerini kullandı.

"ORDUZU VE BATTALGAZİ, ZİLLET İTTİFAKINA KARŞI DURACAK"

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise "Orduzu, gerek belediye meclisinde gerekse de teşkilatlarda desteklerini esirgemediler. 31 Mart'ta yerel seçimler var. Cumhur İttifakı'yla Malatya'mızda ve Battalgazi'mizde seçime giriyoruz. Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle, 'zillet ittifakına' karşı Orduzu ve Battalgazi, Cumhur İttifakı'nın yanında durarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Selahattin Gürkan, Battalgazi'de ise Osman Güder diyecek ve bizde Orduzu'muza üzerimize düşen görevi ziyadesiyle yapacağız. Sizlere karşı olan görevimizi en azami derecede yerine getirmek için gayretlerimizi sarf edeceğiz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir