Tüfenkci'nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tüfenkci'nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla mesaj yayınladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;

"Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşında milletimizin her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. 29 Ekim, yeniden doğuşun ve mucizenin yıl dönümüdür.  

Cumhuriyetle birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir. Millet yönetimde söz sahibi olmuş, demokratik değerler her alana yansımıştır. Hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, demokratik kazanımlarımızın korunması ve millet iradesinin yönetimin her alanına yansıması için gayret gösterdik. Son 16 yılda her zaman ‘İstikameti çizecek tek kuvvet millettir’ düsturuyla hareket ettik.  Söz de karar da millete aittir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar geçmişte olduğu gibi her zaman hüsrana uğrayacaklardır.

Hain darbe kalkışmasıyla ve terör olaylarıyla başarılı olamayanların bu kez finansal araçlarla başvurduğu saldırılara milletçe karşı koyuyoruz. Ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgisi olmayan, tamamen siyasi gayelerle Türkiye’yi köşeye sıkıştırma amacı taşıyan dalgalanma dönemini geride bırakıyoruz. Herkes bilmelidir ki, Türkiye ekonomisi bu tür tehditler ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür.

Türkiye, dünyanın en çalkantılı bölgesinde, demokrasisi ve ekonomisiyle, gerçek anlamda bir küresel güç olma yolunda ilerlemektedir. Ülkemize karşı yapılan her türlü saldırı bizleri ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefinden uzaklaştırmak bir yana, bu yöndeki kararlılığımızı daha da güçlendirmektedir.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atfettiğimiz 2023 hedeflerimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emin adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, demokrasimizi daha da geliştirerek ve ekonomimizi güçlendirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir