Türkiye'de Artan Depremler: Malatya'da 3,4 Büyüklüğünde Sarsıntı

Türkiye'de Artan Depremler: Malatya'da 3,4 Büyüklüğünde Sarsıntı
Türkiye'de sık sık depremler olur, Malatya ve çevresinde son zamanlarda artış görülüyor. Bugün bir dizi deprem yaşandı, en büyüğü Malatya'da 3,4 büyüklüğünde.

Türkiye'de anlık olarak birçok deprem meydana geliyor. Çoğu küçük çaplı olmakla birlikte, bir gün içinde birçok deprem kaydediliyor. 4 Mayıs Cumartesi günü ülke genelinde onlarca deprem yaşandı. En büyüğü ise 3,4 büyüklüğünde olanı Malatya'da oldu.

Darende, sabah saat 06.17’de 3,4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yerin 7 kilometre altında gerçekleşen deprem korku yarattı.

Darende’deki depremden sonra, saat 07.38’de Yeşilyurt'ta 2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirtildi ve kısa süreli paniğe yol açtı.

AFAD verilerine göre, saat 14.08’de Akçadağ’da 1,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

Bunların dışında Malatya, gece boyunca birçok deprem yaşadı. Ancak, depremler vatandaşlar tarafından hissedilmeyecek kadar küçük çaplıydı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir