Türkiye'nin Uzaydaki Başarısı: Gençlere Ilham ve Özgüven!

Türkiye'nin Uzaydaki Başarısı: Gençlere Ilham ve Özgüven!
Gezeravcı, Türkiye'nin güçlü iradesiyle gerçekleşen uzay görevi, gençlere ilham kaynağı oldu. Gelecek için umut ve özgüven aşıladı.

Gezeravcı, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, yaşadığı tecrübeyi öğrencilerle paylaşarak, devletin kararlı iradesiyle gerçekleşen Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinin, gençler için geleceğe güvenle baktıkları ve ilham aldıkları bir kaynak olduğunu ifade etti.

Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin uzay alanındaki 10 hedefini 2021 yılında duyurduğunu hatırlatarak, bugün "Türk astronot ve bilim misyonu" ile bu hedeflerden ilkinin gerçekleşmesinden duydukları sevinci birlikte paylaştıklarını ifade etti.

Uzayla ilgili bu faaliyetin, devletin kararlı iradesiyle gerçekleştirildiğini ve bu görevin tek seferlik olmadığını vurgulayan Gezeravcı, şu sözleri dile getirdi: "Yüz yıllık tarihimizde belki yapmak için geç başladığımız ama bundan sonraki süreçte hak ettiğimiz payı ve sizlerin geleceğini teminat altına alacak bir sürecin başlangıç yolculuğuydu. Bir yere varış hikayesi değildi. Devletimizin iradesiyle gerçekleştirilen bu görevi sizlerin ayaklarına kadar gelip sizlere anlatmak, bizim tarafımızdan sizlere sunulmuş bir lütuf değil. Bu bizim boynumuzun borcu, çünkü bu görevin hak sahibi, öznesi ve merkezi sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde Birleşmiş Milletlerin bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22'nci ülke oldu." dedi.

Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir tarih ve köklü bir mirasa sahip olduğunu, geleceğe güvenle bakan nesillerin güvencesi olduğunu ifade etti.

Hiçbir işin devletin iradesiyle başarılamayacağını vurgulayan Gezeravcı, sözlerine şöyle devam etti:"Uzayda yapmış olduğumuz görevler esnasında bizden önceki 21 ülkenin yaptığı görevleri, hiçbir farklılık arz etmeden aynısını yaparak da bir şeyler öğrenebilirdik, her halükarda bir şey öğrenecektik. Ama biz bu ülkenin topraklarından çıkmış parlak zekalarının ortaya koyduğu çalışmaları ve deneyleri uzayda yaparak özgün çalışmalara imza atma imkanı bulduk, tarihimizde yaptığımız bu ilk görevde." şeklinde konuştu.

Daha sonra Gezeravcı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir