Unutulan Felaket! Uzmanından Deprem Bölgesi Paylaşımı

Unutulan Felaket! Uzmanından Deprem Bölgesi Paylaşımı
6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ilde etkili olan büyük depremlerin etkileri hala devam ederken Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımla ön plana çıktı.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi şehirleri derinden sarsan depremler, binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve yüz binlercesinin yaralanmasına neden oldu. 6 Şubat 2023'teki deprem felaketiyle birlikte birçok bina yıkıldı, ayakta kalanlar ise genellikle kullanılamaz hale geldi. Şehirler bir anda enkaz yığınına döndü ve şu anda birçok yer inşaat alanına dönüşmüş durumda.

Sadece 13 ay önce, bu şehirler zorlu bir sınavdan geçerken tüm Türkiye'nin dikkati ve desteği bu bölgelerdeydi. Ancak şimdi, zamanla bu ilginin azaldığını fark edenlerden biri de Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt oldu.

Öğüt, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla, deprem bölgesinin unutulmaya başlandığına dikkat çekiyor.

“DEPREM BÖLGESİ YAZGISINA(KADERİNE) TERK EDİLEMEZ.”

İşte Öğüt’ün o paylaşımı şu şekilde:

“6 Şubat günü 6 Şubat depremleri'nde hayatını kaybedenleri anmak adına tüm ilgi deprem bölgesinde idi. Ya şimdi? Unutuldu! Depremi, deprem bölgesini ve depremzedeleri unutmamalıyız. 6 Şubat depreminin benzerini Marmara bölgesinde görme ihtimalimiz var. Ya o zaman bizde bu kadar çok çabuk unutulacak mıyız?"

''Deprem bölgesi yazgısına (kaderine) terk edilemez.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir