Vali Baruş Çöken Binanın Enkaz Alanında Açıklamalarda Bulundu

Vali Baruş Çöken Binanın Enkaz Alanında Açıklamalarda Bulundu
Bugün Malatya İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde meydana gelen 2 katlı bir binanın çökmesi sonucu meydana gelen enkazda arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir.

Malatya Valisi Aydın Baruş olay yerine gelerek yapmış olduğu açıklamasında; “İlimiz merkez İnönü Caddesinde iki katlı bir binada 16.30 sıralarında bir çökme meydana geliyor. Bu çökme sırasında üst katta bulunan kahvehanede olay yerinde bulunan vatandaşlarımız tarafından verilen bilgilere göre yaklaşık 15 kişi var. Yine binanın alt katında bir çalışma, tadilat var. Tadilatta çalışanların da iki kişi olduğu ve tavuk satışı yapan iş yerinde çalışanların kendi çabasıyla binadan ayrıldığı iddia ediliyor. Şu ana dek enkazdan 13 kişi sağ olarak kurtarıldı. 3 vatandaşımız kendi çabaları ile çıktığı için herhangi bir tedaviye ihtiyaçları yoktu. Hastaneye intikal ettirilen vatandaşlarımızdan 3 kişi taburcu oldu. 2 vatandaşımızın akciğerlerinde kanama olduğu için yoğun bakıma yatırıldı ama hayati tehlikeleri bulunmuyor. Diğer vatandaşlarımızda hafif yaralı ve tedavileri devam ediyor. Dolayısıyla şu an da kurtarılanlar arasında hayati tehlikesi olan kimsenin bulunmadığını söyleyebiliriz. Arama-Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız bir kişiden ses aldıklarını ifade ettiler. Ona ulaşmaya çalışıyorlar. Verilen sayılara göre enkaz altında çok fazla kişi olmadığını tahmin ediyoruz. Ama titizlikle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız; lütfen olay yerinden uzak dursunlar. AFAD ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz bu çalışmalarda sessizliğe ihtiyaç duyuyorlar. Sevindirici olan şu ki; şu ana kadar hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Gece vakti olmakla birlikte yeterli aydınlatmamız var ve ekiplerimiz yeterli seviyede. Elazığ, Tunceli, Diyarbakır gibi illerimizden de takviye AFAD ekipleri destek olarak geliyor, bir kısmı ulaştı. Malatya’mıza geçmiş olsun diyorum. Yaralı olan vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

Vali Aydın Baruş, ayrıca binanın 24 Ocak depreminin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalar ve incelemeler neticesinde çöken binanın hasarsız olarak belgelendirildiğini söyledi. Binada tadilat çalışması yürütüldüğü, bu tadilat çalışmasından dolayı bir deformasyon oluşup oluşmadığı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturmayı yürüttüğünü söyledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir