Vali Gül, ''Şehrin marka değeri artarsa herkes kazanır''

Vali Gül, ''Şehrin marka değeri artarsa herkes kazanır''
Gaziantep Valisi Davut Gül, turizm sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek kent turizmi hakkında sektör temsilcilerini dinledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde kentin turizminde söz sahibi olan temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Gül, şehrin marka değerinin artmasının hem kente hem sektöre kazanç olarak döneceğini kaydetti.

Şehrin ve bölgenin kültürel zenginliklerle dolu olduğuna vurgu yapan Vali Gül, bu değerlerin kente ayrıcalık kattığını ifade etti.

Toplantıda özellikle sertifikasyonlandırmanın önemine değinen Vali Gül, işletmelerin sertifikasyonlandırılark hizmet kalitesinin de alınan sertifikaya eş değer artması gerektiğini söyledi. Vali Gül, “plajlardaki mavi bayrak mantığıyla işletmelerde sertifika verilmeli, sertifika verilen işletmelerde de ciro üzerinden pay alınmalı ve bunun karşılığında tanıtım ve hizmet sağlanmalı. Sertifikayı görenin o yerin prestijli bir yer olduğunu bilmesi gerekiyor” dedi.

Sektör temsilcileri tarafında kalifiye personel sıkıntısı çekildiğinin dile getirildiği toplantıda konuya açıklık getiren Vali Gül, insanların bu işe meslek olarak bakmadığını bunun için rol model olacak aşçıların, gurmelerin getirilerek mesleğe özendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kentin tanıtımının yapılabilmesi için rehberlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirten Vali Gül, “Hem yabancı dil bilen hem de gelen turiste kenti en iyi şekilde anlatacak, tanıtacak rehberlerin gerekirse özel kurslar açılarak yetiştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Karkamış üzerinde yoğunlaşılmalı

Farklı kuş türleri bulunan doğası hayranlıkla izlenilen Karkamış’ın Gaziantep turizmine kazandırılmasının önem arz ettiğini belirten Vali Gül, “Gerekli altyapı ve yatırım çalışmaları yapılarak Karkamış üzerine yoğunlaşılmalı, Karkamış kent turizmine kazandırılmalı” dedi.

Mutfak, Musiki, Mimari önemli

Mimari, mutfak ve musikinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Gül, konakların restore edilerek prestij merkezleri olarak kullanılmasının önemli olduğunu söyledi. Gastronominin var olan önemli bir güç olduğunu ve ikindi sazının muhafaza edilerek dışarda olmayanın aktif hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Panorama Müzesi iyi değerlendirilmeli

Gaziantep savunmasının anlatıldığı Panorama Müzesinin turizm anlamında iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gül, bir şehir yoktur ki beşte biri şehit düşsün, böyle bir mücadele yapılsın diyerek bunun iyi tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Eğitim, denetim, sertifikasyon, takip, tanıtım olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunulan toplantı sonrasında sektör temsilcileri ile alınan kararların uygulanması noktasında hemen harekete geçileceği üzerinde duruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir