Yatırım Programına Alındı, Ancak Yer Sorunu Belirdi!

Yatırım Programına Alındı, Ancak Yer Sorunu Belirdi!
Cemal Gürsel Mahallesi'nde beklenen okul için 2024 yatırım programına alınma aşamasına gelindi, ancak şimdi de yer sorunu gündemde.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği Malatya'da, kent genelinde 74 konteyner kent oluşturuldu. Kent merkezindeki Kuyuönü-1 Konteyner Kenti'nde, yaklaşık 120 bin depremzedesi barındırıldı. Ancak bu konteyner kent, imar durumu nedeniyle sorun yaşamaktadır. 2022'de Cemal Gürsel için ayrılan okul yeri olarak belirlenen alan, bu yıl 24 derslikli bir okul için Milli Eğitim Bakanlığı programına alındı.

Cemal Gürsel Mahallesi Muhtarı Ali Doğan, 6 Şubat depremleri sonrasında konteyner kent kurulurken yaptığı uyarılara rağmen AFAD ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin dikkate almadığını ifade etti. Doğan, o günkü uyarıların şimdi okulun yer sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

‘KONTEYNER KENTİ YANA KAYDIRIN’

Doğan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Okul 2022 yılı sonunda ihaleye çıktı. İhalede mühendisler imzalamadı. Çünkü projede sıkıntı vardı. Sonra 6 Şubat depremi oldu. Biraz bekledik 2023’te. 2024’te Bakanlık’ta programa alındı. Yalnızca burada bir sıkıntı var. O zaman konteyner kentin alanı vardı. Büyükşehir Genel Sekreteri’ne ben ‘konteyner kenti yana kaydırın’ diye söyledim. ‘Bura ihaleye çıkacak, sıkıntı olur’ dedim. Şu anda konteyner kent var. O zaman uyardık.” şeklinde konuştu..

Okulun yer problemini Malatya Valiliği’ne aktardığını söyleyen Doğan,

“Durumu izah ettim. Milli Eğitim Müdürlüğü, Valiliğe yazı yazdı, onlar da AFAD’a yazacak. Bekliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir