Yazıhan Kaymakamı Büyüknalçacı'dan 3 Aralık 'Uluslararası Engelliler Günü' Mesajı

Yazıhan Kaymakamı Büyüknalçacı'dan 3 Aralık 'Uluslararası Engelliler Günü' Mesajı
Yazıhan Kaymakamı ve Malatya Vali Yardımcısı Vekili Güher Sinem Güher Sinem Büyüknalçacı, 3 Aralık günü 'Uluslararası Engelliler Günü' dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Yazıhan Kaymakamı ve Malatya Vali Yardımcısı Vekili Güher Sinem Güher Sinem Büyüknalçacı'nın 3 Aralık günü 'Uluslararası Engelliler Günü' dolaysıyla yayınladığı mesaj;

"Doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiler engelli olarak tanımlanmaktadır.

Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Dünya Engelliler Günü tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturmuş, engellilerimizin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemi pekiştirilmiştir. Engellilik sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil desteklenmesi gereken bir durumdur. Ülkemizde de engelli bireylerin sosyal hayatta aktif olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata ve spora kadar her türlü faaliyette aktif bir şekilde katılımı için gerekli olan düzenlemeler hızla hayata geçirilmekte, engelliliğe yönelik farkındalık artmakta ve engelliliğe bakış açısı bireylerin yeteneklerine odaklanacak şekilde hızla değişmektedir. Unutmamak gerekir ki her birey bir engelli adayıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ile toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor ve tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir