Yeni Malatya Stadyumu'nda Çalışmalar Hızlanıyor: Bakım ve Onarım İhalesi Tamamlandı

Yeni Malatya Stadyumu'nda Çalışmalar Hızlanıyor: Bakım ve Onarım İhalesi Tamamlandı
Yeni Malatya Stadyumu'nun bakımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ihale yaptı. Kurban Bayramı'ndan sonra çalışmalar başlayacak, TFF kriterleri yerine getirilecek.

Malatya şehrinin takımı Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynadığı, 27 bin 44 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan Yeni Malatya Stadyumu için gerekli finansmanın sağlandığı ve çalışmaların hızla başlaması durumunda stadın yeni sezonda maçlara hazır hale geleceği ifade edilmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu sezon ligde mücadele edemeyen Yeni Malatyaspor, 2024-2025 sezonunda 1. Lig'de kaldığı yerden yoluna devam edecek.

Yeni Malatyaspor yönetimi, kulübün borç sorununu çözüp transfer yasağını kaldırmak için yoğun bir şekilde çalışırken, diğer taraftan da Yeni Malatya Stadyumu'nun yeni sezona yetiştirilmesi amacıyla çalışmalara başlanacak.

6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından takımın ligden çekilmesiyle birlikte yaklaşık 1,5 sezon boyunca maçların oynanmadığı, 27 bin 44 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan Yeni Malatya Stadyumu'nun durumuyla ilgili süreç netlik kazanmaya başladı. Kulüp başkanı Adil Gevrek, yeni sezonda Malatya'da maçlarını oynayabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Yeni Malatya Stadyumu'nda sezon öncesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) talep ettiği standartların yerine getirilmesi için gerekli finansmanın sağlandığı belirtildi. Bu çerçevede statta; basın ve protokol tribünleri başta olmak üzere soyunma odaları, hakem ve gözlemci odalarında gerekli bakım, onarım ve iyileştirme işlemleri gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yeni Malatya Stadyumu'nun bakım ve onarımını gerçekleştirmek için ihale sürecini tamamladı. İhale sonuçlandıktan sonra Kurban Bayramı'ndan sonra stadyumda çalışmaların başlayacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir