Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek: Transfer Tahtasını Açmak Önceliğimiz

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek: Transfer Tahtasını Açmak Önceliğimiz
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, önceliklerinin transfer tahtasını açmak olduğunu vurguluyor, takımın güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle bu sezon 1.Lig’de mücadele edemeyen Yeni Malatyaspor, UEFA'nın mevcut kulüp sıralamasında yer aldı.

2018-2019 Türkiye Süper Ligini 47 puanla 5. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkını kazanmıştı.

2019-2020 sezonunda ön eleme maçları oynayan Yeni Malatyaspor, Sloven ekibi Olimpija Ljubljana ile sahasında 2-2 berabere kalıp deplasmanda 1-0 kazanarak turu geçmiş; ardından karşılaştığı Sırbistan takımı Partizan’a ilk maçta Belgrad’da 3-1 yenilip sahasında 1-0 kazanarak elenmişti.

Ülke puanına da katkıda bulunan sarı siyahlı takım, deprem nedeniyle 1.Lig’de mücadele edemezken, futbolcu alacakları nedeniyle transferde yapamıyor. Gelecek sezon 1.Lig’de mücadele edecek olan Malatya ekibi, futbolcu alacaklarını ödeyemediği takdirde kadrosuna yeni oyuncu ekleyemeyecek.

Yeni Malatyaspor, 550 milyon TL'nin üzerinde bir borçla boğuşuyor ve yönetim, borcu ödeyip transfer imkanlarını genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

1.Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un gelecek sezon daha rahat bir şekilde mücadele edebilmesi için başlatılan görüşmelerde yoğun günler yaşanıyor.

Yönetim, Spor Tahkim Mahkemesi'nde (Court of Arbitration for Sport-CAS) olan dosyalar için futbolcularla müzakerelerine devam ederken, destek vaadi veren siyasetçilerin katkısını bekliyor.

Gelecek sezon 1.Lig'de yer alacak olan Yeni Malatyaspor'da yönetim, kulüpten alacaklı eski futbolcularla görüşmelerini sürdürüyor. Yönetim, alacaklı futbolculardan fedakarlık yapmalarını talep ediyor ve borcu mümkün olduğunca azaltarak takımın önünü açmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle bir sezon boyunca ligden çekilen Yeni Malatyaspor'da hareketli günler yaşanıyor. Yeni sezonda 1.Lig'de mücadele edecek olan sarı siyahlı takımda yönetim, transferin önündeki en büyük engel olan CAS dosyalarını kapatmak için eski futbolcularla görüşmeler yapıyor.

Takımın borcunu sıfırlayarak kapalı olan transfer tahtasını açmayı planlayan yönetim, kulübün borcunu azaltarak yeni sezon öncesi güçlü transferler yapmayı hedefliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan destek sözü alan yönetim, CAS dosyası bulunan futbolcularla görüşmelerini sürdürüyor. Anlaşma sağlandığı takdirde bakanlığın vereceği destekle alacaklar ödenecek ve kulübün transfer yapmasının önündeki engel kaldırılmış olacak.

İlk önceliklerinin transfer tahtasını açmak olduğunu belirten Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek,

Uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyor. Belirli bir aşamaya getirdik. Bu noktada alacaklı olan futbolcularımızdan fedakârlık beklediğimizi ifade ettik. Tek başına yapılan görüşmeler yeterli olmayacak. Verilecek destekle birlikte ödemeleri yaparak borç sorununu çözmek istiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir