Yeni Malatyaspor'un Gelecek Sezon Planlaması Belirsizliğini Koruyor

Yeni Malatyaspor'un Gelecek Sezon Planlaması Belirsizliğini Koruyor
Yeni Malatyaspor'da 1. Lig takımı olarak kulübün borcu, transfer imkanlarının sınırlı olması ve siyasi desteğin belirsizliği nedeniyle gelecek sezonun planlaması henüz başlamadı.

Kahramanmaraş kaynaklı depremler nedeniyle bu sezon ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, gelecek sezon 1. Lig’de devam edecek. Eski oyuncularına olan borçlar nedeniyle transfer imkanları sınırlı olan takım, yönetim tarafından çeşitli görüşmeler yapıldı ancak henüz gerekli desteği alamadı.

Siyasi kanttan beklenen yardımın gelmemesiyle, yönetim borcun %30'unu üstlenmeye karar verdi. Ancak şimdiye kadar hiçbir adım atılmadığı için gelecek sezon için bir plan yapmak zorlaşıyor. CAS'ta bulunan dosyalar nedeniyle transfer imkanları kısıtlı olan takımın yönetimi, öncelikle borçları ödemeyi ve ardından transfer yasağını kaldırarak yeni sezonda güçlü bir kadroyla lige katılmayı hedefliyor.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, geçtiğimiz günlerde Malatya'da düzenlediği bir etkinlikte,“Siyasilere net konuştuk. Üç Belediye kulübe zaman zaman destek verdiler. Yüzde 30 kaynağı biz bulacağız. Siyasiler destek verirse para bulunur. Yeter ki istensin. Yol haritasını çizeriz” şeklinde konuştu.

Şehrin Yeni Malatyaspor'a olan gereksinimini vurgulayan Gevrek,“Yaptığımız toplantılarda da siyasilerimiz şehrin bu takıma ihtiyacının olduğunu ifade ettiler. Toplantı yapıldı ama sonrasında ne yapıldı? İstense borç için gerekli rakam bulunur. Görüşmeler var ama zamanımız kısıtlı. Gerçekten destek olacaklarsa oyalamasınlar. Destek olmayacaklar ise söylesinler. Futbol gibi dertleri yoksa stadı yapmasınlar. Takım ortada olmayacaksa stadı yapmanın bir anlamı yok. Samimiyetlerine inanıyor ve bekliyoruz. İnşallah destek verirler” dedi.

Yeni Malatyaspor'un yeniden güçlenmesi için yardıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gevrek, “Bu takım çok rahatlıkla kurtulur. Yazık, günahtır. Bulunduğumuz yerin kıymetini bilelim. Gelin hep beraber takımı bulunduğu yerden çıkaralım. Siyasilere sesleniyorum; Malatya'yı seviyorsanız gelin hep birlikte Yeni Malatyaspor'u Malatya ile birlikte ayağa kaldıralım. 15 milyon Euro borç var ama yarısına borcu hallederiz. Oyuncular burada olsa o takımla ligde kalırdık. 18 kiralık, 12 profesyonel 30 futbolcu, bu ligde oynayacak 4-5 oyuncu var. Bu kadroyla ligde mücadele edemezsin” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir