Yeni Malatyaspor'un Müjdeli Geleceği

Yeni Malatyaspor'un Müjdeli Geleceği
Malatya, depremde hasar gördü. Kent, eski günlere dönmeyi umut ederken, Yeni Malatyaspor'un gelecek müjdeli haberini bekliyor.

Malatya, 6 Şubat 2023'teki orta büyüklükteki depremlerde büyük zarar gördü. Kent merkezi tamamen harabeye dönerken, binlerce bina yıkıldı ve 36 binden fazla yapı ağır hasar aldı.

Sosyal etkinliklerin durduğu şehirde, Yeni Malatyaspor da belirsizlikler nedeniyle 1. Lig'den çekildi. Bu dönemde ligde yer almayıp gelecek sezonda 1. Lig'de mücadele etme kararı alan sarı-siyah takım, finansal yüklerinden kurtulup, transfer imkanlarını genişletmek istiyor.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, takımın finansal açıdan rahatlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer siyasi yetkililerle bir toplantı düzenledi.

Gevrek, kulübün toplam borcunu ve iyileşme planını siyasi yetkililere detaylı bir şekilde sundu. Yönetimin borcun bir kısmını ödemeye hazır olduğunu belirten Gevrek, alacakları destekle birlikte takımı ligde mücadele edebilir hale getirebileceklerini ifade etti.

Siyasi çevrelerden olumlu geri dönüş alan Yeni Malatyaspor yönetimi, sağlanacak desteği beklemeye aldı. Bu süreçte Yeni Malatya Stadyumu'nun kullanılabilir hale getirilmesi ve Orduzu Pınarbaşı'ndaki tesisin bakım-onarım çalışmalarına yakın zamanda başlanacağı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir