YKS'ye Doğru 2024: Çevrim İçi Deneme Sınavı ve Sonuçları

YKS'ye Doğru 2024: Çevrim İçi Deneme Sınavı ve Sonuçları
YKS'ye hazırlık için düzenlenen çevrim içi deneme sınavı, 25-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak, sonuçlar 28 Mayıs'ta açıklanacak.

"YKS'ye Doğru 2024" Türkiye genelindeki çevrim içi YKS deneme sınavı, Millî Eğitim Bakanlığı Materyal web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. TYT deneme sınavı 25 Mayıs'ta, AYT denemesi 26 Mayıs'ta ve YDT denemesi ise 27 Mayıs'ta yapılacak.

Öğrencilerin hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini görmelerine ve çalışmalarını yönlendirmelerine olanak sağlamak amacıyla hazırlanan denemede yer alan sorular, konu uzmanları tarafından YKS'nin kapsamlı alanına ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde hazırlandı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden düzenlenecek çevrim içi deneme sınavı, TYT, AYT ve YDT için ayrı günlerde yapılacak. TYT deneme sınavı 25 Mayıs'ta, AYT denemesi 26 Mayıs'ta ve "YKS'ye Doğru 2024" Türkiye genelindeki çevrim içi deneme sınavının son aşaması olan YDT denemesi ise 27 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sonuçlar 28 Mayıs'ta İlan Edilecek

Belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında, istedikleri zaman dilimlerinde sınava girebilecek olan öğrenciler; 28 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren aynı sistem üzerinden sonuçlarını, sıralamalarını ve puanlarını görebilecekler.

Deneme sınavının soru çözümleri, sonuçların ilan edilmesiyle birlikte Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube kanalında yayımlanacak. Ayrıca, uzmanlar tarafından öğrenciler için rehberlik yayını da YouTube üzerinden gerçekleştirilecek.

Deneme Sınavına, 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden erişilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir