Yolcular Yüksek Bilet Fiyatlarından Şikayetçi, Firmalar Artan Maliyetlerle Mücadele Ediyor

Yolcular Yüksek Bilet Fiyatlarından Şikayetçi, Firmalar Artan Maliyetlerle Mücadele Ediyor
Bayram öncesi sessizlik hakim Malatya Otogarı'nda. Yolcular yüksek bilet fiyatlarından şikayetçi, firmalar ise artan maliyetlerle boğuşuyor.

Bayram öncesi telaşın yerine sakinlik hakim otogarda, şirketler boş koltukları doldurmak için çaba harcıyor. İnsanlar, yükselen bilet fiyatları sebebiyle seyahat etmeyi göze alamazken, firmalar da artan yakıt, bakım ve personel masraflarından dolayı kâr etmekte zorlandıklarını dile getiriyor.

Malatya'nın köklü yerel bir firmasında kaptanlık yapan İbrahim Şahin, Malatya'da bayram havasının eksik olduğunu ifade etti. Malatya'ya olan yoğun ilginin çoğunlukla kayısı sezonuyla ilişkilendirildiğini belirten Şahin, “Kimsenin bayrama geldiği yok. Kayısısı olan konu gelip kaldırıp satıyor. Öğrencilerde gelip annesini babasını görüp çıkıp gidecekler. Eski hareketlilik yok. Malatya’da bayram havası var mı? Yok. İnsanlar gelip kayısı satıp döneceğim diyor, uğraşıp kalacağım demiyor.” diyerek konuştu.

Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte insanların otobüs yolculuğunu daha az tercih ettiğini dile getiren Şahin, “Örneğin 5 kişilik bir aile düşünün. Geliş gidiş 20 bin lirayı buluyor. Bir araçla gelse 10 bin lira yakıta verse 10 bin lira kalıyor. Bir de süreyi uzun bulan tatil de düşünebiliyor. Yani Malatya’da uzun bir süre kalan söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Akaryakıta gelen sürekli zamların artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini ifade eden Şahin, Malatya-İstanbul arası bir sefer için şu şekilde konuştu: “Buradan kontağa bastığın an İstanbul, İzmir fark etmiyor tek seferde 40-45 bin TL gidiyor. Bu araç buradan boş dönüyor. 5 kişi 10 kişiyle gidiyor. O taraftan dolu geliyor ama kurtarmıyor. Her seferde en az 20 bin içeri. Bilet fiyatları ise aynı, değişen bir şey yok. Malatya-İstanbul ve İstanbul-Malatya güzergâhı bin 200 TL. Bu fiyatlara emekli ve engelli bireylerin indirimlerini de yansıtıyoruz.” dedi.

Vatandaşların seyahat öncesinde bilet alırken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Şahin, tanıdık ve güvenilir firmaları tercih etmelerini önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir