1 milyon kişiye 5 yıl erken emeklilik kapısı açılıyor! Prim indirimi TBMM tarihi açıklandı

1 milyon kişiye 5 yıl erken emeklilik kapısı açılıyor! Prim indirimi TBMM tarihi açıklandı
Prim indirimi için TBMM tarihi açıklandı. 1 milyon kişiye 5 yıl erken emeklilik imkanı gelecek. İşte erken emeklilik tarihi…

EYT ile birlikte emeklilik imkanları yeniden konuşulmaya başlandı. Mart ayında yürürlüğe giren yasa kapsamında Yaklaşık 5 milyona yakın vatandaş emeklilik dilekçesi vermişti. Ancak bağ-kurlular için prim gün sayısının çok yüksek olması nedeniyle Mağdur olan esnaflar da vardı. Hükümet bir süredir bu mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar yürütüyordu. Nihayet beklenen o açıklama geldi. Bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik müjdesi için geri sayım başladı. Prim indiriminin TBMM tarihi açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme kapsamında esnaflara 5 yıl erken emeklilik imkanı doğacak. Özellikle prim eksiği nedeniyle EYT'den yararlanamayan bağ-kurlular bu kapsamda emekli olma şansına sahip olacak. SSK ve bağ-kur arasında prim eşitlemesini öngören yeni düzenleme merakla bekleniyor. Artık bakanlık bu düzenleme ile ilgili son çalışmaları yürütüyor. Kısa süre içinde düzenlemenin TBMM'ye Geleceği tahmin edilirken detaylarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Peki erken emeklilik düzenlemesi ne zaman meclise gelecek? Erken emeklilik kapsamı ne? Kimler 5 yıl erken emekli olacak?

erken-emeklilik-1.jpg

BAKANLIK SON DÜZENLEMELERİ YAPIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bağ-kur prim gün sayısında indirim yapılması için son aşamaya gelindi. Yeni düzenleme ile birlikte bağ-kur ve SSK prim eşitlemesi yapılacak. Böylelikle bağ-kurlular için 9.000 gün olan prim sayısı 7200'e indirilmiş olacak. Bu düzenleme bir milyondan fazla küçük esnaf için erken emeklilik yolunu açacak. Ancak kapsamda büyük işletme sahipleri yer almıyor. Yani sadece Küçük esnafa yönelik bir düzenleme geliyor.

PRİM EKSİĞİ OLANLAR YENİDEN EYT'Lİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda Müjdeli haberi seçim öncesinde zaten vermiştin abla AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yaralanan düzenleme sayesinde prim eksiği olanlar yeniden EYT kapsamına girmiş olacak nokta yapılacak olan 1800 günlük prim indirimi ile birlikte bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik yolu açılacak. 50 ve altı çalışanı olan bağ-kurlular kapsama alınıyor.

erken-emeklilik-2.jpg

PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN TBMM'YE GELECEK?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren prim indirimi TBMM tarihi de merakla Takip ediliyor. 17 Ekim tarihinden itibaren mecliste plan ve bütçe görüşmeleri başlıyor. Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından prim indirimi düzenlemesinin de meclise sunulacağı tahmin ediliyor. Prim indiriminin gelmesiyle beraber kısa süre içinde oylamanın tamamlanması ve yasanın TBMM’den geçerek Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanması öngörülüyor. Yani beklenen prim indirimi kısa süre içinde meclise sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir