11. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Düzenlendi

11. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Düzenlendi
Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen "11. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi" Ardahan'da yapıldı.

ARÜ Aşık Şenlik Kültür Merkezinde, Ardahan Üniversitesi ile Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesinin ortaklaşa düzenlenen program konuşan Ardahan Vali Vekili Şahin Demir, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı hatırlatarak, insanlığın çok ciddi bir sınavdan geçtiğini söyledi. Kongrenin, ileriki dönemlerde kentte yürütülecek olan katı atık yönetimi projeleri için kılavuz niteliğinde olduğunu ifade eden Şahin Demir, özellikle son 20 yılda köyden kentte göçüşle birlikte katı atık miktarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Ülkemizde katı atık yönetiminin yerel yönetimlere verildiğini belirten Vali Yardımcısı Şahin Demir, katı atık yönetiminin önemli süreçlerden oluştuğunu dile getirdi. Kongre, yarın düzenlenecek farklı oturumlarla gün boyu devam edecek.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de, bütçenin büyük bir bölümünün çevre temizliği için harcandığı bilgisini vererek, belediye bünyesinde iklim değişikliği ve Sıfır Atık birimini kurduklarını söyledi. Çöp taksi uygulamasından bahseden Başkan Demir, Ardahan'da günde 60-70 ton çöpün toplandığını ifade etti.

Katı Atık Kirlenmesi Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Günay Kocasoy da kongrenin her yıl düzenlediğini ancak yeni tip korona virüs ve 6 Şubat depremleri dolayısıyla ertelendiğini hatırlattı. Kocasoy, Katı Atık Milli Komitesinin 1989'da çevreye duyarlı akademisyen ve iş insanların bir araya gelerek kurdukları bir komite olduğunun altını çizdi.

11. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir