20 Yıllık Hizmetinde Güvenli Binaların Başarısı

20 Yıllık Hizmetinde Güvenli Binaların Başarısı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 20 yıllık görev sürecinde inşa ettiği binalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 20 yıllık belediye başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı. Başkan Gürkan, "İki büyük deprem bölgesinde 20 yıl boyunca belediye başkanlığı yapacaksınız ve bu süre zarfında inşa ettiğiniz binalarda hiçbir olumsuz durum yaşanmayacak. Bu başarı, Türkiye'de benzerine rastlanmayan bir durumdur" şeklinde konuştu. Yaptığı projelerle kentin çehresini değiştiren Başkan Gürkan, güvenli ve dayanıklı binalar inşa etmenin gururunu dile getirdi.

MALATYA’NIN DEV PROJELERİNİ BİR BİR SIRALADI

Başkan Gürkan,

“Ruhsat verdiğimiz hiçbir yapıda en ufak bir hasar yok. Biz 5 kattan fazla yapı izni vermedik. Meri planı olup 5 katın üstündeki binalara da dedik ki bodrum, 6-7 katın üstündekilere de muhakkak ikinci bodrum olması, bodrumların taşıyıcı ve özelliklerini belirttik. Asansör kabinlerinin de taşıyıcı kolonlar şeklinde yapılması gerektiğini belirttik. Bu tesadüf değildir ve Türkiye’de de hiç bir örneği de yoktur. 20 sene belediye başkanı olacaksınız iki tane 7’nin üstündeki bir büyüklükte yaşanan deprem bölgesinde olacaksınız ve sizin yaptığınız binaların hiç birinde bir şey olamayacak. 6 Şubat depreminde bütün yaptığımız binaları sığınma yerleri, barınma yerleri mekanı haline getirdik. Bu tesadüf değildir. 40 yıldan beri vagon fabrikasını konuştular. Şimdi vagon fabrikasıyla alakalı, Yimpaş binasıyla alakalı, Şire Pazarı ile alakalı, Buğday Pazarı ile alakalı bir şey konuşulmuyor. Kayısı 1.7 dolarken 6.5 dolara çıktı. Şu anda 650 milyon dolar girdisi var. 200-250 milyon doları aşmamıştı şimdiye kadar. Kayısı entegre tesisi demek Malatya’nın 10 kat daha zenginleşmesi demektir. Biz bu projeleri yaptık.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir