33 Milyon Euro Hibe Toz Duman Oldu

33 Milyon Euro Hibe Toz Duman Oldu
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Uluslararası Finans Kuruluşları ve Hazine Maliye Bakanlığı arasında Malatya'ya önemli bir kredi adımı atıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantılarına devam etti. Meclis, Başkan Vekili Mehmet Çolak başkanlığında bir araya gelerek gündem maddelerini görüşmeye aldı. Toplantıda bazı gündem maddeleri karara bağlanırken, diğerleri bir sonraki toplantıya ertelendi.

Malatya, deprem bölgesine 33 milyon Euro hibe desteği alacak. Uluslararası Finans Kuruluşları ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki anlaşma kapsamında, Malatya için İller Bankası'na 33 milyon Euro'luk hibe ayrıldı.

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının, Büyükşehir Meclisi’ne hibenin kullanılmasına ilişkin sunduğu teklif ot birliği ile kabul edildi. Meclis’e sunulan teklif şöyle:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere finansman sağlaması amacıyla Uluslararası Finans Kuruluşları ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki kredi anlaşmasına istinaden İller Bankası A.Ş.'ye tahsis edilmesi planlanan 33 Milyon Avro tutarındaki hibe Belediyemizin Enkaz Geri Dönüşüm ve Katı Atık Tesisi Projesi (30 Milyon Avro) ve Mikrobölgeleme Etüt Çalışması sonuçlarına bağlı olarak Riske Dayalı Arazi Kullanım Planlarının hazırlanması, Kentsel Tasarım ve İmar Planlarının Revizyonu Projesini (3 Milyon Avro) finanse etmek üzere kullandırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir