7500 8000 9000 TL maaş alan emekliye yarın 08.30’da BÜYÜK MÜJDE var! Cumhurbaşkanı açıkladı

7500 8000 9000 TL maaş alan emekliye yarın 08.30’da BÜYÜK MÜJDE var! Cumhurbaşkanı açıkladı
Emekliye son dakika müjdesi geldi. Seyyanen zam onayı geldi. Cumhurbaşkanı onayladı. Tam 3000 TL zam geliyor.

Son dakika haberi… Emekliye büyük müjde verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi nihayet zamla buluşuyor. Emekli maaşı alanlara seyyanen zam için ilk rakamlar ortaya çıktı. Tam 3000 TL seyyanen zam emeklileri bekliyor. Üstelik de Ocak 2024’te gelecek. Yani emekliler için zam müjdesine artık geri sayım başladı. İşte emekli maaşı zammı son gelişmeler…

Son dakika… SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam geliyor. Bir süredir emeklilerin talepleri sürüyordu. Nihayet bu konuda ilk haber geldi. Emekliler yeni alınan zam kararı ile adeta sevinçten bayram edecek. Tüm emekli maaşları değişecek, ek zam sonrası en düşük emekli maaşı da rekor olacak. İşte emekli maaşlarına seyyanen zam son dakika gelişmeleri…

emekliye-seyyanen-zam-1.jpg

EMEKLİYE 3000 TL SEYYANEN ZAM KARARI ÇIKTI

Emekliye Temmuz ayında yapılan zam refah Payı dahil olmak üzere %25 oranında olmuştu. Fakat bir süredir emekliler bu durumdan memnun değildi ve ek zam için hükümetten yeni bir karar bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekliye 5000 TL'lik ikramiye müjdesi verdi ancak emekliye zam konusu Ocak ayına kaldı.

Emekli maaşlarına ek tek sefere mahsus olmak üzere Kasım ayının ilk yarısında 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödenecek. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılına özel olarak verilecek olan Tek seferlik ikramiye ödemesinden çalışan emekliler yararlanamayacak. Diğer yandan emekli zammı ile ilgili de yeni gelişmeler var. Beklenen zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar yılbaşında emekli maaşlarına seyyanen zam bekliyor.

emekliye-seyyanen-zam-2.jpg

OCAK 2024 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekliye zam konusu Ocak ayına kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları yavaş yavaş netleşmeye devam ederken uzmanların emekli maaşı zammı hesaplamaları da ortaya çıkıyor. Buna göre yılbaşında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı %50'ye yakın olacak. Ancak bazı uzmanlar yine de ara Zam konusunda son derece umutlu. Kasım ayına işaret eden Uzmanlar en düşük emekli maaşına en az 3.000 TL'lik bir seyyanen zam gelebileceğini düşünüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yılbaşında emeklinin maaşına seyyanen zam gelmesi durumunda SSK ve bağ-kur emekli maaşlarında en düşük maaş artacak. Zaten uzun süredir en düşük maaşla zam yapılmaması nedeniyle tepkiler büyüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve maliye Bakanlığı'na yeni bir talimat verdi. En düşük emekli maaşı zammının seyyanen 3000 TL olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 10.000 TL olacak. En geç Kasım ayının ilk yarısında bu duyurunun yapılacağı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir