90 Yıllık Hayat Hikayesi: Cami Evi

90 Yıllık Hayat Hikayesi: Cami Evi
Bolu'da yaşanan fırtınada evinin çatısı uçan 90 yaşındaki İrfan Yazgan, köyünü ve aile yadigârı evini bırakmak istemeyerek camide kalıyor.

Mudurnu'da meydana gelen fırtına, Dereçetinören köyünde yaşamı olumsuz etkiledi. Ağaçlar devrildi, çatılar zarar gördü. Yalnız yaşayan 90 yaşındaki İrfan Yazgan'ın evi de çatısı uçanlar arasındaydı. Yağmur suyu alan ev hasar gördü. Eşini kaybettikten sonra yıllardır kimseye muhtaç olmadan yaşayan Yazgan, evinin zarar görmesiyle üzüldü. Yazgan'ın bir oğlu olduğu, düzenli olarak babasının ihtiyaçlarını karşıladığı ancak yaşlı adamın köyünü terk etmek istemediği belirtildi. Köyü seven Yazgan'a, muhtarın yardımıyla camide oda hazırlandığı ve tadilat yapılana kadar burada misafir edileceği öğrenildi.

“BAŞKA GİDECEK YERİM YOK"

2 gün önce ses duyduğunu söyleyen Yazgan,

"Bir gürültü koptu, anlayamadım. Biraz bekledim. Saat 07.30 gibiydi. Yanımda kimse yoktu. Yalnız yaşıyorum" dedi. Yazgan, "Başka gidecek yeriniz yok mu?" sorusunu ise "Yok" diyerek cevaplandırdı.

“EVİ BÜYÜK DEDEM YAPTI”

Evinin 200 yıllık olduğunu ifade eden Yazgan,

"Evi büyük dedem yaptı. Ben 90 yaşındayım. Hep burada yaşadım. Eşim hayatını kaybedeli 20 yıl oldu. Ben yalnız yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşlı adam, muhtarın kendisine camide oda hazırladığını da ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir