Adanalı Yener Oba, Resmen Malatya'da Görevine Başladı!

Adanalı Yener Oba, Resmen Malatya'da Görevine Başladı!
Yener Oba, Adana doğumlu, Anadolu Üniversitesi mezunu. Özel sektörde yöneticilik yaptı, son olarak Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü. Evli, üç çocuk babası.

Yener Oba, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanarak resmen görevine başladı. Malatya'da bir süredir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü vekâletini yürüten Ali Cengiz ise artık koltuğu Oba'ya devretti.Yener Oba kimdir?

Yener Oba kimdir?

Yener Oba, 14 Şubat 1982 tarihinde Adana'da doğdu. Anadolu Üniversitesi'nden Kamu Yönetimi lisans derecesi aldı ve yüksek lisansını Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Yönetim ve Organizasyon alanında tamamladı. 2006-2014 yılları arasında özel bir şirkette yönetici olarak görev yaptı. 2014 yılında Adana/Aladağ Belediyesi'nde çalışmaya başladı ve Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bu süreçte, 1 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanana kadar bu görevde kaldı. Son olarak, 14 Eylül 2023 tarihli 408 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanarak bu göreve başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir