AK Parti'de Aday Belirsizliği

AK Parti'de Aday Belirsizliği
AK Parti içinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının 15 Ocak'ta duyurulması beklendiği halde, en son yapılan analizlerde Sami Er'in adının öne çıktığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri için 26 ilin Belediye Başkan adaylarını duyururken, seçim kampanyası daha önce tamamlanan Malatya'da büyükşehir belediye başkan adayını açıklamadı.

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı, 7 Ocak Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıda, büyükşehirler dahil olmak üzere 26 şehrin belediye başkan adayları kamuoyuyla paylaşıldı. 15 ilin mevcut belediye başkanları (Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Bingöl, Bitlis, Düzce, Elazığ, Giresun, Isparta, Rize, Tokat ve Yalova) yeniden aday gösterildi.

Ancak, Pazar günü gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyordu. Ne var ki, Malatya adayı, bu toplantıda kamuya duyurulmadı.

15 Ocak'ta gerçekleştirilecek toplantıda; 17 büyükşehir ve 31 şehrin belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların son aşamaya ulaştığı, güncel anketlerin değerlendirildiği ve toplamda 48 büyükşehir ve şehrin adaylarının 15 Ocak Pazartesi günü Ankara'da düzenlenecek olan toplantıda kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

AK Parti'de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belirsizliği

7 Ocak'ta düzenlenen toplantıda mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın adının açıklanması beklenirken, yapılan son değerlendirmelerde bu kez Sami Er'in isminin öne çıktığı belirlendi.

Cumhur İttifakı'nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Malatya'da aday göstermeme kararı alarak AK Parti'nin adayını destekleme kararı aldı. Bu kararın ardından mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın tekrar aday gösterileceği iddiaları güç kazandı. Ancak, 7 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Malatya adayının açıklanmaması ve ileri bir tarihe ertelenmesi, kafaları karıştırdı. Malatya ile ilgili yapılan son değerlendirme, AK Parti kulislerinden alınan bilgilere göre, Sami Er'in adının öne çıkmaya başladığını gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir