AK Parti’den İki İlçe İçin Karar

AK Parti’den İki İlçe İçin Karar
AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının isimlerinin kamuoyuna sızması sonrası önemli gelişmeler yaşanırken merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt için genel merkezin yeni bir karar aldığı öğrenildi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kalan siyasi partilerin aday belirleme süreci hız kazandı.

Siyasi partiler aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya'da büyükşehir belediye başkan adaylığı için Sami Er’i açıklarken; iki merkez ilçe ve 11 ilçe için açıklanacak isimler merakla beklenmeye başlandı.

AK Parti’nin Malatya’da iki merkez ilçe ve 11 ilçe için düşündüğü isimler kamuoyuna sızarken, siyasiler arasında sıcak saatler yaşanmaya başlandı. Kamuoyuna sızan isimlerle ilgili diğer aday adayları genel merkezle görüşmeler yaparken; isimlerle ilgili netleşen bir durumun olmadığı ve değerlendirmelerin sürdüğü bildirildi.

Battalgazi için Bayram Taşkın, Yeşilyurt için İlhan Geçit’in isimleri ön plana çıkıyor. Bu isimlerin kamuoyuna yansımasının ardından bir hareketlilik yaşanmaya başlandı.

İsimlerin kamuoyunda duyulmasının ardından diğer aday adaylarının genel merkezle görüşmelere başladığı öğrenildi. Genel merkezin Yeşilyurt ve Battalgazi için anket yapma kararı aldığı ve bu ankete göre isimleri netleştireceği ileri sürüldü.

Kamuoyunda isimleri geçen adaylar şöyle:

Arapgir-Çetin Özdemir

Arguvan-Burak Ateş

Darende-Alican Bozkurt

Doğanşehir-Zekeriya Çelebi

Kale-İhsan Özbay

Doğanyol-Hakan Bay (Mevcut Başkan)

Pütürge-Ramazan Paşahan

Yazıhan-Nevzat Öztürk (Mevcut Başkan)

Battalgazi-Bayram Taşkın

Yeşilyurt- İlhan Geçit

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir