Altında ibre tersine dönüyor! Altın kahini tarih verdi borcu olanların canı fena yanacak

Altında ibre tersine dönüyor! Altın kahini tarih verdi borcu olanların canı fena yanacak
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları konusunda uyardı. Altında ibra tersine dönecek.

Para piyasalarının önde gelen uzmanlarından İslam Memiş, dolar ve altın piyasaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Küresel piyasaların son dönemdeki belirsizliklerle dalgalı bir seyir izlediğine dikkat çeken Memiş, döviz ve altın piyasalarının yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

BEKLEMEK VE DİKKATLİ OLMAK GEREK

Geçtiğimiz haftanın piyasa analizini yaparak başlayan İslam Memiş, özellikle deneyimsiz yatırımcıların bu dönemde risklerle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. 8.400 puan seviyesinin üzerinde dalgalı bir piyasa yaşandığını belirten Memiş, bu dönemde yatırımcıların ellerindeki Türk Lirasını altınla bekletmeleri gerektiği konusunda uyardı.

DOLAR 28 TL’Yİ ZORLUYOR

Dolar/TL kuru konusunda da görüşlerini paylaşan Memiş, Ekim ayı beklentisinin 28 TL olduğunu söyledi. Yavaşça yukarı yönlü hareketlenen dolar kurunun, yıl sonunda 29,70 TL seviyesine kadar çıkabileceğini tahmin ettiğini açıkladı.

ALTIN 2000 TL OLACAK

Altın yatırımcılarına yönelik tavsiyelerde de bulunan İslam Memiş, altına giriş yapanların doğru bir karar aldığını vurguladı. Altın fiyatlarının, jeopolitik risklerin artması durumunda 2.000 dolar seviyesini aşabileceğini ifade etti. Gram altın konusunda ise 1.750-1.800 TL aralığını takip ettiğini, yıl sonu beklentisinin 1.800-1.880 TL aralığında olduğunu söyledi. Ancak, gerginliklerin artması durumunda bu beklentinin daha önce gerçekleşebileceğine dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir