Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Bağımsız Aday

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Bağımsız Aday
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri için bağımsız belediye başkan adaylığına resmi başvurusunu yapmıştır.

Malatya'da 31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde CHP'den tekrar aday gösterilmeyen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, parti değiştirerek Türkiye İşçi Partisi’nden aday olma kararı almıştı.

Ancak daha önce CHP'den aday adaylığı başvurusu yaptığı için Kızıldaş’ın Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) adaylık başvurusu reddedildi.

TİP’ten başvurusu kabul edilmeyen Mehmet Kızıldaş, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde bağımsız aday olarak yarışacak.

Diğer taraftan, meclis üyeliği için başvuruda bulunan isimler ise Türkiye İşçi Partisi’nden aday adaylıklarını açıklamışlardır.

Kızıldaş, konuyla ilgili

“Seçim yasasından kaynaklı olarak bir partiden belediye başkan aday adayı olan bir başka partiden aday olamamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylığıma itirazı nedeniyle Türkiye İşçi Partisi’nden değil bağımsız aday olarak başvurumu yaptım. Belediye meclis üyesi adaylarımız Türkiye İşçi Partisi’nden, bende bağımsız aday Mehmet Kızıldaş olarak 2024 yerel seçimlerine gireceğiz” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir